Les feministes de l’Anoia es coordinen i mobilitzen de cara a la vaga del 8-M
L

5 de març de 2018

Des de fa algunes setmanes, les feministes de l’Anoia estan creant espais de difusió i acció de cara a la vaga general i internacional de dones del 8 de març. El passat dissabte, es van aplegar en una trobada organitzada a La Cooperadora per la Plataforma Feminista de l’Anoia, amb la finalitat de compartir informació, posicionaments i reflexions entorn a aquesta convocatòria, així com per decidir col·lectivament un acte unitari: una manifestació que sortirà a les 6 de la tarda, des de la plaça la Masuca, i acabarà a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, amb concentració i lectura de manifest.

L’acte va comptar amb la presència de representants de La Trabala Transfeminista, l’assemblea de dones, lesbians i trans de l’Anoia, i d’altres joves que des de diferents col·lectius, han constituït un espai comú, el 8MAnoia, per emprendre accions concretes de cara a la vaga. Entre diferents propostes, algunes simbòliques per donar visibilitat i difusió a la vaga, com la penjada de davantals que també es farà a altres ciutats, està confirmada una manifestació, a partir de les sis de la tarda, amb recorregut des de la Masuca fins al centre de la ciutat, així com el suport a les concentracions de les dotze del migdia, davant les places dels Ajuntaments.

A la trobada, també hi havia representació del sindicat CGT que secunda la convocatòria de vaga general tot el dia, i de la UGT i CCOO que han optat per aturades parcials, de dues hores per torn. Els tres sindicats van poder exposar des del més absolut respecte, ambdós posicionaments.

Després de l’assemblea celebrada, el mateix dissabte, la Plataforma Feminista de l’Anoia s’ha adherit formalment a la vaga que promou la Comissió 8 de març, integrada per un conjunt de col·lectius feministes i que ja suma unes 350 adhesions d’entitats, associacions i moviments. És novament una convocatòria internacional, però per primera vegada es podrà secundar legalment a Espanya.

Es tracta no només d’una vaga laboral i estudiantil, sinó que també afecta altres dimensions: el treball domèstic, les cures i el consum, on sovint les dones són les que carreguen amb gran diferència, amb el pes d’aquestes tasques. La vaga feminista reclama treballar a favor de la igualtat i contra la bretxa salarial de gènere, la precarietat laboral de les dones i la cronificació de l’atur femení.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta