ERC vol estalviar un milió d’euros i baixar un 50% la taxa d’escombraries a autònoms i pimes
E

12 de maig de 2015

DSC_0166.JPG

En un gest inèdit per part de qualsevol altra formació política, ERC Igualada ha concretat aquesta setmana, amb xifres del pressupost municipal a la mà, tres exemples de mesures que es compromet a portar a terme si li correspon governar la ciutat.

Amb les tres mesures es pretén portar a la pràctica el que els veïns han prioritzat en les “Enquestes sobre les prioritats d’Igualada 2015-2019” que els candidats i candidates d’ERC han fet en més de 600 domicilis de la ciutat durant les darreres setmanes.

Cadascuna de les mesures correspon a un dels pilars o eixos amb els quals ERC d’Igualada organitza el projecte de ciutat, definit per l’eslògan “Decidim junts una ciutat per a tothom”, és a dir, l’eficiència en l’administració municipal, la reindustrialització i la creació de feina i l’augment de la inversió social.

Ho han explicat el candidat a l’alcaldia d’Igualada, Josep Maria Palau i les persones que l’acompanyen a la candidatura, Carolina Telechea, Iolanda Gandia i David Prat.

Estalvi d’un milió d’euros amb un esforç d’eficiència en l’administració
Així ho planteja Josep Maria Palau, candidat a l’alcaldia, “durant els propers anys, l’ajuntament d’Igualada ha de fer un nou esforç de millora continua de l’eficiència de l’organització, amb el qual proposem estalviar un mínim d’1,02 milions d’euros. Amb l’automatització i digitalització dels processos de treball, la gestió del talent, la direcció per objectius i valoració de productivitats, etc. i també reduint despeses en representació institucional, protocol, publicació de fulletons, telèfons, consums elèctrics, alguns grans contractes com la recollida d’escombraries i algunes activitats festives que encara no s’han adaptat als actuals temps de responsabilitat pressupostària.” Segons el candidat republicà, “si hi ha voluntat política d’aconseguir-ho, tot això és ben possible”.

Reducció del 50% del cost de la taxa de recollida de deixalles per als autònoms, comerciants i pimes
Segons Carolina Telechea, número dos de la candidatura, “en el marc del programa transversal de reindustrialització de la ciutat, una de les nostres línies de treball és establir un sistema d’ajuts en els impostos i les taxes municipals que donin un missatge molt clar que Igualada facilita la creació d’activitat empresarial i la creació de llocs de treball. Hem dit que ho concretarem amb la revisió a fons dels diversos tributs municipals relacionats amb l’activitat econòmica. Una primera mesura, que és possible d’aplicar ja en el proper exercici pressupostari del 2016, és reduir el 50% del cost de la taxa de recollida de deixalles per a tots els autònoms, comerciants i pimes de la ciutat”.

Per a Telechea, “és una mesura d’ajut directe a tot el teixit de més de 3.000 activitats d’autònoms, petits comerciants i petites i mitjanes empreses que hi ha a la ciutat, amb la qual demostrarem un compromís amb fets des de l’ajuntament amb tot aquest col·lectiu de persones que s’arrisquen i s’esforcen cada dia per tirar endavant qualsevol establiment d’activitat econòmica”. La mesura té un cost estimat per l’ajuntament de 361.000 euros que es deixaran d’ingressar a les arques municipals. En canvi seran uns diners dels quals en disposaran els autònoms, comerciants i pimes per continuar impulsant els seus projectes. Segons la candidata d’ERC, “és una acció concreta d’incentiu de l’activitat empresarial i a la creació d’ocupació que és perfectament factible”.

Ajuts de 458 euros per pagar el 50% del cost les targetes del transport dels joves estudiants
Segons David Prat, número cinc de la candidatura i portaveu de les JERC a Igualada, “l’ajuntament té la responsabilitat de facilitar la igualtat d’oportunitat de tots els joves a l’hora d’accedir a la realització dels estudis fora de la ciutat d’Igualada. Hem de fer tot el possible perquè cap jove deixi d’estudiar per falta de recursos econòmics. Des de l’ajuntament demostrarem aquest compromís amb els joves, amb la formació i amb el futur de la ciutat, atorgant beques de 458 euros per pagar el 50% de tres trimestres de la T-Jove, o d’alguna altre tiquet de transport tenint en compte que també hi ha desplaçaments a Manresa, Lleida, Vic…, per al 85% dels joves de la ciutat que no tenen les rendes familiars més elevades, i sempre i quan s’aprovi un percentatge elevat de les assignatures matriculades”. Així, dels 871 joves igualadins que segons l’Institut d’Estadística de Catalunya estan estudiant anualment fora de la comarca de l’Anoia, es calcula que uns 740 tindran dret a aquesta beca i la mesura, per tant, tindrà un cost d’uns 339.000 euros.

Pla anual de millores a tots els barris d’Igualada, decidit de forma participativa per part dels veïns, i Pla de millora de les instal·lacions esportives
Finalment, Enric Conill i Iolanda Gandia, número tres i número quatre de la candidatura, han explicat que aquesta candidatura es compromet a portar a terme un Pla anual de millores a tots els barris de la ciutat, amb una dotació pressupostària d’un mínim de 324.000 euros anuals, amb la qual es pugui anar realitzant totes les accions de manteniment i de millora que els veïns han expressat en tots els barris de la ciutat. Segons Enric Conill, “les associacions de veïns de tots els barris, juntament amb les persones que han participat en les 13 reunions de veïns que hem fet als diferents barris de la ciutat, i també les persones que hem entrevistat amb les enquestes porta a porta que hem fet fins ara, han posat de relleu que hi ha moltes mancances de manteniment a tots els barris d’Igualada. Des de l’asfaltat dels carrers, fins a moltes voreres en mal estat, zones enjardinades, diversos parcs infantils que han envellit i que no s’han posat al dia, l’arbrat poc cuidat en alguns carrers, zones que són nuclis de brutícia o espais degradats, etc”.

Per a Iolanda Gandia, “si adoptem el compromís de fer com a mínim una millora cada any en tots i cadascun dels barris, al cap de quatre o de vuit anys, s’hauran fet moltes coses, i així, tots els barris sense diferència s’hauran posat al dia”. Per la candidata republicana, aquesta serà una manera de posar en pràctica el “Decidim Junts”, ja que “es farà un procés participatiu a través de les associacions de veïns, per tal de que tots els veïns de cada barri puguin decidir a quines millores es destinen els recursos i com es porten a terme les actuacions a cada barri”. Finalment, Gandia ha remarcat que “l’altra gran prioritat d’inversió dels propers quatre anys, amb subvencions d’altres administracions, ha de ser la posada al dia de les instal·lacions esportives, no només de Les Comes, sinó també alguns espais de l’estadi atlètic, el camp de futbol del CF Fàtima i, atesa la situació del camp de futbol de la UD Montserrat, la possibilitat d’habilitar un tercer camp de futbol amb gespa a compartir entre els clubs de la ciutat”.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?