El Ral·li Catalunya a quatre passes de l’Anoia

121

La penúltima prova del Campionat del Món de Ral.lis es disputarà per carreteres catalanes, amb motiu del RallyRACC. S’ha fet públic l’itinerari i per glòria i satisfacció dels aficionats anoiencs d’aquest especialitat de l’esport del motor, enguany hi tornaran haver dos trams cronometrats molt a la vora de la nostra comarca, els de Querol amb el formidable revolt a dreta d’Esblada i el també formidable revolt aquest a esquerra del tram de Savallà.

El RallyRACC conegut popularment com Ral.li Catalunya-Costa Daurada és l’únic de Catalunya i estat espanyol que al llarg de l’any puntua pel campionat del món, enguany es disputarà del dijous 25 d’octubre al diumenge dia 28.

El dijous es farà el tram urbà barceloní, per l’avinguda de Maria Cristina. Divendres tres trams de terra que es faran dues vegades cadascun d’ells: La Fatarella-Vilalba, Gandesa i Pesells. Dissabte etapa d’asfalt amb els trams de: Savallà, Querol, El Montmell, dues vegades cadascun, per finalitzar l’etapa al tram urbà de Salou. I el diumenge dos trams a fer dues vegades, els de Riudecanyes i Santa Marina.

Pel que fa a l’horari de pas del primer participant pels dos trams més propers a l’Anoia, serà aquest: Savallà 08h.33’ i 13h.35’. Querol 09h.19’ i 14h.19’. Tant el matí com a primera hora de la tarda hi haurà instal.lat un centre de proveïment de combustible a Santa Coloma de Queralt. Una nova edició de l’apassionant RallyRACC i que enguany viu un ajustat duel al capdavant del campionat entre Neuville i Ogier com ho demostra que aquest passat cap de setmana i després de lluitar més de 300 km contra el crono al ral.li de Sardenya, el pilot belga va guanyar el ral.li amb per tant sols 7 dècimes de segon enfront el pilot francès.

La sort no va acompanyar a Prat i Montaner a la Baja Extremadura

Al llarg de dissabte i diumenge es va disputar pels voltants de Badajoz la Baja Dehesa de Extremadura la tercera prova puntuable pel campionat estatal de ral.lis tot terreny.

Hi va participar l’equip de Moto Club Igualada format per Miquel Prat copilotat per Dani Montaner amb el Buggi Yamaha YXZ 1000 R. El dissabte es va fer el pròleg i dos llargs trams, així com dos el diumenge.

En el pròleg i en tres trams van aconseguir una bones classificacions, però va ser en el darrer tram del dissabte que van trencar la transmissió del darrera del buggi amb el que van tenir de fer desenes de km conduint a molt baix ritme.

Toi i així aconseguiren l’onzena posició final i tercers dins la copa Yamaha.

Josep M. Vidal