El músic capelladí Oriol Prat ofereix un excepcional concert de violoncel al Teatre de l’Aurora

67

Oriol Prat Sabater.jpg

Aquest diumenge 13 de desembre, el Teatre de l’Aurora té una nova cita amb la música clàssica. De la mà de Joventuts Musicals d’Igualada, la sala igualadina proposa als aficionats a la música i al públic en general un excepcional concert, un viatge musical Del Barroc al s. XX a través del violoncel, a càrrec del violoncel·lista capelladí Oriol Prat.
Prat oferirà un programa amb tres obres cabdals del repertori per a violoncel sol. El so del violoncel ens transportarà des de la segona meitat del segle XVII, amb una suite de Johann Sebastian Bach que és representativa de la música del Barroc, fins a principis del segle XX, amb dues sonates de Paul Hindemith i de Zoltan Kodály, a les portes de l’Avantguarda musical.
Obrirà el programa amb la Suite núm. 3 en Do M, de J. S. Bach, una obra “basada en l’harmonia i amb un equilibri formal molt clar, com al Barroc” tal com explica Oriol Prat.
Oriol Prat interpretarà la Sonata per a violoncel sol op. 8, de Z. Kodály, “amb una estructura formal no tan clara com l’anterior, amb un caràcter més inestable, més insegur i menys dolç i amb un rang dinàmic i expressiu que es multiplica” explica el músic capelladí.
El concert acabarà amb la interpretació de la Sonata op. 25 núm. 3, de P. Hindemith, “una obra amb molta tensió i dramatisme, molt punyent, amb moments dolços i altres més tensos; és una obra amb altibaixos”.
“Amb aquestes tres obres veurem, per una banda, la clara diferència de llenguatges musicals molt contrastats, però també veurem que es tracta de tres obres molt representatives, tres obres que mostres molt clarament el coneixement de l’instrument i la seva tècnica pels seus compositors”, explica Oriol Prat, afegint que “per això aquest concert per a violoncel sol és singular”.
Oriol Prat inicià els estudis de violoncel a l’Escola de Música de Capellades, al Conservatori de Música d’Igualada i es graduà a l’ESMuC amb el professor Damian Martínez. Seguidament va rebre classes de la mà de Lluís Claret. Enguany ha finalitzat el Màster de Violoncel a l’Stuttgarter Musikhochschule d’Stuttgart amb les màximes qualificacions amb el prestigiós violoncel·lista Claudio Bohórquez.
A l’excepcionalitat d’aquest concert cal afegir que es tracta de la primera ocasió en què Oriol Prat ofereix un recital per a violoncel sol a l’Anoia. En aquest sentit, el músic capelladí assenyala que “és un repte molt important per a mi. Em fa molta il·lusió i estic molt content i agraït. M’entregaré al màxim. Vull establir una molt bona sintonia amb el públic i desitjo que surti content i satisfet del concert d’aquest diumenge al Teatre de l’Aurora”.

Horari i venda d’entrades
El concert Del Barroc al s. XX a través del violoncel, d’Oriol Prat, dins el Cicle Joventuts Musicals d’Igualada, tindrà lloc diumenge 13 de desembre a les 19 h. Les entrades, a 10€ i 8€ (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 19 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.