Demà comença la 14a edició del Zoom, el Festival Internacional de Ficció per a Televisió

51

imag0847Del 22 al 27 de novembre torna una nova edició del Festival Zoom, el festival Internacional de Ficció per a televisió, a Igualada i a Barcelona. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, l’Estat Espanyol i d’arreu del món. Com a novetat, el Zoom suma enguany un dia més del festival, començant amb la programació el dimarts 22, quan tindrà lloc la inauguració al Teatre Municipal l’Ateneu, que comptarà amb la projecció del film Cervantes contra Lope, amb la pre· sència de l’equip. Per a l’edició del Zoom d’aquest any, segons explica Anna Cervera, directora del certamen, “ a part de la secció oficial el Zoom s’amplia amb les seccions Zoom Sèries, Zoom Formats i Zoom Trendy, que comptaran amb nous formats televisius de no ficció (reportatges periodístics, documentals, programes de divulgació i entreteniment)”. D’altra banda, la gala de cloenda i el lliurament de premis del Zoom serà el dissabte 26 a les 21.30h i estarà presentada per l’actriu Llum Barrera. Prèviament, a les 18h es projectarà un capítol inèdit de la coneguda sèrie de Televisió de Catalunya Merlí, amb la presència dels protagonistes de la sèrie i de l’equip.

El Zoom es consolida amb nous patrocinadors i col·laboradors
Aquest any, a part de la col·laboració importantíssima de les administracions, tant municipals com a nivell estatal, de les entitats i el teixit empresarial igualadí que sempre ha cregut en el festival, s’incorpora Movistar+ al festival Zoom, després d’un parell d’anys de contactes. I ho farà amb l’estrena exclusiva de contingut inèdit de sèries de la cadena.

El pressupost d’aquest any del Festival creix un 10%, arribant als 95.000 euros, dels quals aproximadament la meitat vénen de l’administració pública: 30.000 euros de la Diputació de Barcelona i 20.000 de l’Ajuntament d’Igualada. A més l’ens provincial ha assegurat un pressupost igual per tres anys, la qual cosa és un coixí important per als organitzadors.

El Zoom compta amb patrocinis importants per als diversos premis de la mà de DO Catalunya, Sita Murt, Ultramàgic, Servisimo, Kids&Us.

intro-web-zoomMés pel·lícules a la secció oficial
Jordi Comellas, durant l’acte de presentació del Festival Zoom, explicava que “enguany la secció oficial té més pel·lícules, un total de 10, productes de molta qualitat vinguts d’arreu d’Europa. Seran 50 projeccions en cinc dies que suposen un creixement important respecte els anys anteriors (l’any 2015 es van fer 35 projeccions).

Les pel·lícules de la Secció Oficial d’enguany són 22 ángeles (Espanya, 2016) de Miguel Bardem, Agnes (Alemanya, 2016) de Johannes Schmid, Birthday (Regne Unit, 2015) de Roger Michell, Cervantes contra Lope (Espanya, 2015) de Manuel Huerga, Ebre, del bressol a la batalla (Espanya, 2016) de Román Parrado, que es presentarà un dia abans de la seva estrena oficial a TV3, Félvilág (Hongria, 2015) d’Attila Szász, Freistatt (Alemanya, 2015) de Marc Brummund, Groenland (Holanda, 2015) de Tomas Kaan, Hope (Holanda, 2015) d’Erik de Bruyn i Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia, 2016) de Marco Pontecorvo.

Com cada any el Zoom col·labora amb entitats i associacions de la comarca com poden ser l’AUGA que dilluns oferirà en primícia Cinco días en el Liceo. Com sempre hi ha la col·laboració amb el Cineclub Ateneu i enguany també amb la delegació UNESCO Igualada amb la projecció d’un documental inèdit de la BBC Forces of nature. HUman Towers.

Continua la col·laboració amb Televisió de Catalunya i, vist l’èxit que va tenir l’any passat, en aquesta edició del festival es projectarà un capítol inèdit d’aquesta temporada de la sèrie Merlí i es comptarà amb la presència dels protagonistes i de l’equip.

Enguany el Zoom suma dues poblacions més per a les seves projeccions: Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí ja col·laboraven habitualment amb el festival i enguany s’hi afegeixen els municipis de Sant Martí de Tous i Jorba.

Programació familiar, curmetratges fets pel talent més jove i producció local

La secció Zoom Kids, destinada a les escoles i al públic infantil enguany projecta Al sostre del món de Rémi Chayé, un film d’animació que narra la història de la Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa que parteix cap al Pol Nord a la recerca del vaixell del seu avi, que havia estat un intrèpid aventurer. Durant els dies del festival, el Zoom ha organitzat sessions matinals per a escoles d’Igualada a diversos espais de projecció de la ciutat.

A Zoom Jove, secció programada per Joan Fitó que aplega les websèries i curtmetratges, es podrà veure Alike de Daniel Martínez i Rafa Cano; Y Mañana Navidad, d’Héctor Rull; 5 Segundos, de David González; La educación del miedo, d’Anna Llauradó; En la azotea, de Damià Sera; Sin preguntas, de José Andrés López de la Rica i Infesto, de Maria López.

Els joves creadors de la comarca de l’Anoia que han estat seleccionats enguany al Zoom dins de la secció Zoom KM0 són Ariadna Monleón, que presentarà el curtmetratge Abatido, i els estudiants de l’Escola Municipal d’Art, Disseny i Artesania d’Igualada Gaspar Camps, que presentaran els microcurts Terrified, Efectos con defectos, Vermouth i Cecilia.