La mala sort s’instal·la en l’Igualada HC, que ja és cuer de l’OK Lliga

21 de novembre de 2016

whatsapp-image-2016-11-19-at-21-25-08PREMSA IHC | Dolorosa derrota de l’Igualada Calaf Grup a la Torre Roja del Club Hoquei Caldes, on els vallesans van aconseguir els tres punts amb un gol de l’ex jugador de l’Igualada Pol Galbas que va marcar el cinquè a falta d’un minut del xiulet final. El conjunt arlequinat va fer un bon joc i es va empatar dues vegades a la superioritat dels locals al marcador, però aquesta notable actuació no va ser suficient per emportar-se cap punt que els permeti allunyar-se de la zona de descens.

Els homes Ferran López van controlar el ritme del partit durant una bona estona de la primera part. Tot i que no hi va haver grans ocasions per cap dels dos equips, l’Igualada arribava amb profunditat a l’àrea rival i es defensava amb seguretat de les ofensives dels calderins, demostrant la millora defensiva dels últims partits. Tot i que estava lluny de ser un partit amb un ritme frenètic, era un matx controlat i ambdós equips, en especial els igualadins, havien fet mèrits per marcar un gol.

Van ser els arlequinats, mitjançant Emanuel García els qui es van avançar a l’electrònic. Al minut 16 de partit, l’argentí rematava de cullera des de la frontal i perforava la porteria de Cesc Campor. L’Igualada havia certificat les bones sensacions amb un gol, però el Caldes, que tampoc estava jugant un mal partit, va empatar cinc minuts després amb una rematada de Roger Acsensi després de l’assistència de Jordi Urbano. Un empat a un que va ser com una galleda d’aigua freda per l’Igualada, perquè tres minuts després del primer gol del Caldes, Roger Acsensi aconseguia un doblet que enviava a l’Igualada camí dels vestidors amb inferioritat al marcador.

L’inici del segon temps va estar marcat per la polèmica del tercer gol del Caldes, anotat per Pol Galbas. Els jugadors arlequinats van protestar que el gol pugés al marcador perquè l’ex de l’Igualada va rematar la bola amb la cara i fins i tot va necessitar sortir de la pista per rebre atenció mèdica. Ferran López va declarar que “un àrbitre ho ha vist però el gol ha pujat al marcador”. Tot i les reclamacions a l’àrbitre (fins i tot el porter Elagi Deitg, com a capità de l’Igualada, va abandonar la seva porteria per parlar amb la parella arbitral) el polèmic gol valer, cosa que deixava a l’Igualada a dos gols de distància dels punts.

Però l’Igualada no va abaixar els braços i va saber jugar les seves cartes. Després del seu tercer gol, els calderins tenien vuit faltes i van forçar la desena al minut 32 de joc. Emanuel García, una vegada més, va ser l’encarregat de llençar la falta directa. L’argentí va enganyar a Cesc Campor movent la vola de dreta a esquerra i d’esquerra a dreta i va firmar un doblet. El 3 a 2 va ser una injecció de moral important. Tot i que el Caldes va disposar d’alguna oportunitat, l’Igualada va tornar a agafar el ritme del partit ja que les possibilitats de puntuar eren més a prop.

L’empat a tres es va fer esperar però va arribar. Al minut 45, Tety Vives aconseguia el tercer després d’un tir exterior. Però l’Igualada duia diversos minuts aguantant amb nou faltes i al minut 47 va forçar la desena. Xavi Rovira no va desaprofitar la oportunitat i va batre a Elagi Deitg enganyant-lo. Però l’Igualada va treure l’orgull i només 9 segons més tard Tety Vives tornava a empatar al desviar al fons de la porteria una bola exterior. A pocs minuts del final el marcador reflectia els mèrits que havien fet els arlequinats. Però el matx no s’acaba fins al minut 50, i 60 segons abans del xiulet final, Pol Galbas aconseguia un doblet que tornava a avançar el Caldes al marcador amb un 5 a 4 a favor i deixava, altra vegada, a un bon Igualada sense sumar cap punt.

Ferran López, tècnic de l’Igualada, va mostrar-se satisfet: “Trec coses positives d’avui. Si el partit dura 50 minuts, l’Igualada n’ha jugat bé 47”. Sobre la situació de l’equip, que es manté en zona de descens afirma que “no estic preocupat, ho estaria si l’equip no jugués a res o si no hi hagués il·lusió, però això en aquest equip no passa”. L’entrenador arlequinat està convençut que “els resultats arribaran, la filosofia seguirà sent la mateixa que fins ara perquè estic content amb els jugadors”.

El pròxim compromís de l’Igualada és el partit de tornada dels setzens de final de la Copa CERS, a Biasca, Suïssa. Els arlequinats viatgen amb un 7 a 1 favorable del partit d’anada. Pel que fa l’OK Lliga, el pròxim matx dels igualadins és a la pista del Citylift Girona el pròxim dissabte 3 de desembre.

CH Caldes: Cesc Campor, Roger Acsensi (2), Alexandre Acsensi, Xavi Rovira (1) i Jacint Molera – equip inicial – Pol Galbas i Jordi Urbano.

Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Francesc Bargalló, Met Molas, Roger Bars i Sergi Pla – equip inicial – Tety Vives (2) Dani López i Emanuel Garcia (2).