La delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, visita Vallbona d’Anoia i la Pobla de Claramunt

38
Vallbona d’Anoia.

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha visitat aquest dimarts els municipis de Vallbona d’Anoia i la Pobla de Claramunt. A Vallbona d’Anoia ha estat rebuda per l’alcaldessa, Maribel Ferrer, i pel primer tinent d’alcalde, Pere Massagué, i el regidor Francisco Corral.  Entre els temes més importants que han tractat en la reunió hi ha hagut el de la variant de Vallbona i Piera a la carretera B-224. L’alcaldessa ha mostrat a la delegada l’interès del consistori que l’obra pugui ser executada amb una certa celeritat, ja que suposaria l’eliminació, per exemple, dels riscos que comporta per als vianants l’existència actualment de l’únic pas a nivell de la carretera B-224.

En el transcurs de la reunió, però, també s’han tocat altres aspectes relacionats amb el municipi, com la situació dels polígons industrials, amb una especial menció per al del Carol; altres aspectes urbanístics, com la redacció del nou POUM; urbanitzacions, com la de Vallbonica. En un àmbit més social, s’ha parlat dels treballs que ja s’estan fent amb CatSalut per poder millorar el servei del dispensari. També s’ha parlat de la necessitat d’un nou institut, així com de realitzar millores a les instal·lacions esportives. En l’àmbit cultural i turístic, s’ha informat a la delegada del projecte Valls de l’Anoia, de la Festa del Roser i de la Fira de la Garlanda. Finalment, s’ha traslladat a Laura Vilagrà les impressions del consistori després de la reunió mantinguda amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, sobre l’estació depuradora. Laura Vilagrà ha finalitzat la seva visita a Vallbona d’Anoia signant al Llibre d’Honor de l’Ajuntament.
La delegada del Govern, Laura Vilagrà, signa al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt. 
Pel que fa a la Pobla de Claramunt, Laura Vilagrà ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde, Santi Broch, i altres regidors de l’equip de govern. L’alcalde li ha exposat alguns dels projectes en què s’està treballant, com la connexió entre els dos aparcaments públics de Sant Galderic i de la Mare de Déu de la Llet, la urbanització del carrer de Josep Jové o el projecte del Parc Fluvial de l’Anoia.
A més d’aquestes actuacions, l’alcalde ha fet especial incidència en el projecte de construcció d’una rotonda a l’entrada del polígon dels Plans d’Arau en l’encreuament amb la C-244. Santi Broch ha comentat la importància d’aquesta obra, ja que és un punt on s’han produït alguns accidents i es considera perillós. La Generalitat ja va fer una primera proposta i actualment se n’està avaluant el cost. La delegada els ha respost que farà gestions per saber com està el tema.
Una altra qüestió tractada en la trobada ha estat el de la comunicació amb tren. L’alcalde ha exposat a la delegada que encara triga molt temps a arribar a Barcelona, tot i que s’han fet algunes millores, i també ha mostrat les seves reticències amb la zonificació, ja que per anar de la Pobla a Igualada són dues zones i costa 3 euros cada viatge. Santi Broch ha dit que alguns veïns del municipi s’havien queixat i que s’havien fet arribar les seves queixes a Ferrocarrils de la Generalitat. Laura Vilagrà ha comentat que ja coneixia la problemàtica per altres municipis i que intentaria fer algunes gestions per si es podia trobar alguna solució, sobretot en el tema de la zonificació. Després de l’entrevista, la delegada territorial ha signat el Llibre d’Honor i ha rebut de mans de l’alcalde diverses publicacions sobre el municipi.
Les reunions a Vallbona d’Anoia i la Pobla de Claramunt formen part de les visites que la nova delegada està fent per diferents ajuntaments de la Catalunya Central per entrevistar-se amb els alcaldes i conèixer de primera mà els projectes i les necessitats de cada municipi i traslladar-les seguidament als diferents departaments de la Generalitat.