Centenars de persones surten a Igualada en protesta per la sentència de “La Manada”

402

Centenars de persones han sortit als carrers aquest dijous al vespre per manifestar-se en contra de la sentència per la violació en grup de “La Manada” que es va cometre als San Fermines del 2016 a Pamplona.

La sentència condemna Alfonso Jesús Cabezuelo, José Ángel Prenda, Ángel Boza, Jesús Escudero Domínguez i Antonio Manuel Guerrero per abús sexual enlloc de violació, cosa que fa rebaixar la pena a 9 anys de presó per cap.

La concentració davant dels Jutjats d’Igualada ha agrupat a centenars de persones, algunes d’elles amb cartells reivindicatius i s’ha llegit un manifest per part d’una representació dels qui estaven allà. En el manifest s’han mostrat en contra de la sentència i han demanat un judici just, també han reivindicat l’empoderament de les dones davant d’un sistema institucional masclista.

Un cop acabada la concentració, s’ha iniciat una marxa espontània pels carrers d’Igualada liderada amb una pancarta amb el lema “Nosaltres som la manada, prou injustícia patriarcal”. El recorregut ha acabat a la plaça de l’Ajuntament on s’han tornat a dirigir unes paraules als assistents.

Durant el recorregut s’han sentit diversos càntics, el més repetit “no és abús, és violació” i “els carrers seran feministes”.

Fotos: Ton Casellas