10.6 C
Igualada
Divendres, gener 22, 2021

El II Premi Xarxa Alcover de La Mostra d’Igualada s’endú de gira ‘Kàtia’ de Ka Teatre

L’espectacle de teatre visual ‘Kàtia’ de Ka Teatre, produït per La Casa del Teatre Nu, ha guanyat el II Premi Xarxa Alcover de La Mostra d’Igualada, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover que consisteix en una gira pel territori de parla catalana.

Un jurat professional àmpliament coneixedor del mercat del teatre familiar ha escollit aquesta producció entre totes les propostes programades en la darrera edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, celebrada del 12 al 15 d’abril, que fossin de petit i mitjà format, creació contemporània, predomini del text i en català. Concretament, ha valorat el fet que sigui “molt fresca, planera, original i de qualitat, amb un tema que pot arribar molt bé als nens i nenes, així com a totes les franges d’edat”.

‘Kàtia’ parla de voler saber, de la necessitat de trobar els orígens, de la voluntat de recordar i entendre d’on venim. És la història d’una mare i una filla que emprenen un viatge per mirar de respondre les preguntes que es planteja la petita. Tracta sobre l’adopció, dels interrogants que desperta, dels neguits que motiva, i ho fa a través del joc i l’aventura a la recerca d’un objecte ben quotidià: una foto.

El muntatge s’adreça a tots els públics a partir de 5 anys i compta amb la idea original de Ka Teatre, la dramatúrgia i direcció de Víctor Borràs, la interpretació de Montse Pelfort i Maria Berenguer, la música de Montse Pelfort i Lluís Cartes, el vestuari de Nídia Tusal i la il·luminació de Paula Crespo. La producció la signa La Casa del Teatre Nu, de mans de Maria Hervàs i Gerard Palomas.

El veredicte s’ha pres per mutu acord pel jurat constituït per Òscar Rodríguez (SAT! Teatre, Barcelona), Maite Serrat (Programa Anem al Teatre – ODA, Diputació de Barcelona), Mireia Llunell (La Sala Teatre, Sabadell), Julieta Sunyol(Ajuntament de Lliçà de Vall) i Teresa Garcia (Xarxa Alcover) juntament amb Pep Farrés (director artístic de La Mostra d’Igualada, amb veu però sense vot).

Aquesta és la segona edició que Xarxa Alcover organitza el premi en el marc de La Mostra d’Igualada. L’any passat va endur-se el guardó l’espectacle de teatre musical ‘Renard o El Llibre de les bèsties’ de Teatre Obligatori i el Teatre Lliure.

L’associació Xarxa Alcover es defineix com un ens lliure, obert i no protocol·lari d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana i té per objectiu crear una estructura estable d’intercanvi que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català a les Illes Balears, Catalunya, Andorra i el País Valencià.

Amb aquest premi, ‘Kàtia’ és l’obra seleccionada per Catalunya, en l’apartat de Teatre Familiar, als Espectacles en Gira Xarxa Alcover 2018/19, per la qual cosa es representarà al llarg de la propera temporada als teatres associats a la Xarxa Alcover d’arreu del territori de parla catalana.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Un estudi diagnostica la prostitució a l’Anoia i la Catalunya Central

L’exercici de la prostitució i el seu abordatge ha estat una qüestió de constants debats polítics, socials i acadèmics en els últims anys. Amb...

Igualada Mentoring posa en contacte a 40 mentors i autònoms

El programa de suport per a micropimes i autònoms, impulsat conjuntament per l’Ajuntament i la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Igualada Mentoring, ja està en...

Superar obstacles

Quina primeria d’any! En el camp d’allò més concret i local l’aferrament de la pandèmia continua condicionant del tot la nostra vida, amb les...

L’Orquestra Terres de Marca: tot una incansable i exitosa trajectòria des del 2010

La meva personal i especial vinculació amb el municipi de Castelldefels m’ha permès, recentment, de poder participar d’una forma directa i -com no- entusiasta...

Teatre, música i dansa en la nova temporada del Teatre Municipal l’Ateneu

El dia 7 de febrer comença la temporada del primer semestre de 2021 de teatre, música i dansa del Teatre Municipal Ateneu, amb l’obra...
Compartir