Celebració del valor formatiu i cultural dels cursos de l’Agrupació Fotogràfica: acte de comiat i lliurament de premis als i les participants, en el 85è Concurs Social

211

Carmel·la Planell
Filòloga, historiadora i fotògrafa

 

Amb motiu del tradicional acte de comiat de curs de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada es va celebrar un any més el sopar de sòcies i socis, al qual va seguir la lliurança de premis del 85è Concurs Social Classificador, corresponent a enguany, que va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada Pere Camps. Aquest concurs, adreçat exclusivament a associades i associats, abasta tot el curs escolar de setembre a juny i es realitza en nou convocatòries per temporada.

Els criteris de participació fan que cada participant pugui presentar una fotografia en color i una altra en blanc i negre que serà valorada per un jurat qualificat, normalment, constituït per membres d’altres entitats fotogràfiques; atorgant una puntuació a cada obra presentada, un valor que s’acumula pel sistema tipus lliga i va classificant els diversos concursants. I, és per a aquesta ocasió que el concursant mereixedor de la màxima qualificació –amb el conseqüent trofeu Agrupació Fotogràfica d’Igualada- ha estat en Josep Ramon Domènech Aguilà, una persona que fa uns set anys s’iniciava amb un primer curs de fotografia a la nostra entitat.

Val a dir que l’esmentat trofeu –que és la màxima distinció dels valors fotogràfics i és la superior distinció que atorga l’entitat- premia dos valors: la constància i la qualitat fotogràfica de l’obra. Al costat d’en Josep Ramon Domènech han estat només quinze els fotògrafs conqueridors d’aquest guardó, al decurs dels noranta anys d’existència de la nostra entitat. Endemés, als restants premiats de les diverses categories se’ls va lliurar també una edició facsímil de la fotografia històrica de l’any 1929, que rememora els sis fundadors de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada.

I, a tall d’homenatge, conjuntament es va fer un reconeixement a dos participants habituals d’aquest concurs social, dissortadament, traspassats recentment: en Jordi Vives i en Toni Miquel; unes persones que s’havien guanyat l’estima de tota l’Agrupació.