El Castell de Claramunt i el de la Tossa participaran en unes noves Jornades Europees del Patrimoni

182

El Castell de Claramunt participarà, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que enguany arribaran a la vint-i-cinquena edició. El divendres 16, el dissabte 17 i el diumenge 18 de setembre hi haurà jornada de portes obertes a la fortalesa. L’horari d’obertura serà de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 a les 7 de la tarda.

castell-de-claramuntAquesta activitat l’organitzen, conjuntament, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. El Castell de Claramunt és el principal atractiu arquitectònic, històric i turístic de la Pobla. Data del segle X, té una extensió de 5.404 m2 i es troba dalt d’un turó de 461 metres des del qual hi ha una magnífica vista de l’entorn natural que l’envolta. Aquesta fortificació forma part del Patrimoni de la Generalitat. És un dels deu millors castells de Catalunya i el millor de la comarca de l’Anoia.

Diumenge, visita guiada i gratuïta a la Tossa

Montbui tornarà a participar a les Jornades Europees del Patrimoni, que es duran a terme del 16 al 18 de setembre. Enguany Montbui participarà en aquesta activitat cultural de divulgació del patrimoni amb una visita guiada i gratuïta a La Tossa de Montbui, la qual es farà diumenge a les 12 del migdia, i que anirà a càrrec de l’historiador montbuienc Daniel González.

El lloc d’inici de l’activitat serà la porta de l’església de Santa Maria de La Tossa. Els participants a la visita guiada recorreran el recinte de La Tossa, on s’identificaran les estructures defensives exteriors, els antics espais d’habitatge i els elements de l’antic castell de Montbui, on destaquen la torre mestra i l’església romànica de Santa Maria.

Jornades Europees del Patrimoni

Les JEP són la festa del patrimoni i els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d’activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions, etc. Tots les activitats es poden consultar a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2016. La iniciativa la va impulsar, el 1991, el Consell d’Europa i en l’àmbit català l’organitzen el departament de Cultura de la Generalitat, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.