Avui comença la Festa Major d’Òdena que durarà fins dimarts

118

Com és tradicional pel pont de maig arribar la Festa Major del municipi d’Òdena, concretament la programació oficial d’actes comença el divendres 27 d’abril i acaba el dimarts 1 de maig. Enguany, se sumen a la celebració una comitiva de veïns i veïnes del poble francès que està agermanat amb Òdena i que es diu Odenas. Cada dos anys els pobles es troben i aquest any és el torn de rebre la visita del poble francès.

Una altra de les novetats d’aquest any és la instal·lació d’atraccions infantils durant tots els dies de la Festa Major a la Plaça Mestre Vila Vell.

El programa arrenca amb el toc de campanes a les cinc de la tarda el divendres i a continuació una cercavila de batukada amb el grup Els Konkatrons. A dos quarts de set de la tarda hi haurà un espectacle de màgia al Teatre Unió Agrícola. També s’inaugurarà una exposició d’artistes d’Òdena i a la nit hi haurà l’espectacle de varietats amb el grup Vella Amistat al Teatre Unió Agrícola.

La festa continuarà dissabte amb els campionats esportius de hàndbol, futbol i petanca al matí i a la tarda de bàsquet. A la tarda també hi haurà inflables a la pista esportiva de l’Espelt i a les cinc de la tarda s’espera l’arribada dels amics i amigues del poble agermanat francès. A les deu de la nit hi haurà el Concert de la Cobla “Lluïsos de Taradell”.

Diumenge arriba un dels plats forts amb el 69è Gran Premi Ciclista d’Òdena durant tot el matí amb el lliurament de premis a l’arribada cap a dos quarts de dues del migdia. Abans, a les onze hi haurà l’exposició fotogràfica “Deux Vies” amb l’acompanyament musical d’Edmon Bosch a la capella de Sant Miquel. A un quart d’una hi haurà la missa de Sant Pere màrtir co-patró del municipi. A les cinc de la tarda futbol sala i a les set de la tarda ball amb l’orquestra “Tangara Orquestra”Belle Epoque al Teatre Centre Unió Agrícola.

Dilluns començarà el dia amb una xerrada al Saló de Plens per presentar les Excavacions de les tombes trobades a la sagrera de la capella de Sant Miquel. A les deu de la nit arriba un altre dels plats forts amb el concert “Los 80 principales” al Teatre Unió Agrícola i a les onze de la nit la disco mòbil dins d’un iglú inflable a càrrec de Lakarta.

Dimarts el dia començarà amb la cercavila de batukada amb els Konkatrons que donarà l’inici a l’acte de proclamació de Pubillatge d’Òdena i a les dotze tindrà lloc al Parc de la Font el tradicional Concurs de Colles Sardanistes que enguany celebra la 47 edició. A les cinc de la tarda, hi haurà la recollida de bandera del ball de crespelles i després cercavila. A les sis començarà el ball de crespelles al Parc de la Font quan es donarà a conèixer el/la confrare d’honor 2018.

Pot consultar-se tot el programa a la web de l’Ajuntament.

La setmana següent serà el torn de les Festes del Roser de L’Espelt que tindran lloc el divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13.