Artèria presenta l’exposició “Les arquitectures sagrades”
A

4 de juliol de 2017

Artèria Igualada inaugurarà el proper 13 de juliol a les 20h de la tarda l’exposició “Les arquitectures sagrades”, de l’artista Carles Piera.

En el món de Carles Piera Claramunt, el somni i la màgia conviuen amb la realitat. Els objectes que l’envolten, oblidats per altres, troben al taller de l’artista una segona oportunitat. Traçant les correspondències ocultes que uneixen aquests objectes sensibles, l’oníric s’obre camí i ofereix altres realitats possibles, altres connexions, noves qüestions, donant pas a un simbolisme personal que serveix per donar una resposta poètica a aquelles qüestions més existencials de la raó humana.

Les Arquitectures Sagrades és el títol de la darrera exposició de les obres de la sèrie “The Tamed Gods 2017” (Déus domesticats) que forma part de les anomenades “Mitologies Contemporànies” on l’artista busca nous éssers mitològics que representin la nostra societat actual. Una feina de recerca escultòrica iniciada l’any 2012 i que pren la seva màxima maduració en l’exposició “Ser per no Ser”, guanyadora del premi TAVV CC 2016 on l’artista imagina una nova espiritualitat que afirma que els déus que realment hauríem de venerar són aquells éssers que neixen amb la finalitat d’alimentar-nos, que viuen exclusivament per al nostre benefici. Éssers que Són exclusivament per a què nosaltres Siguem.

Un missatge cru velat per l’encant estètic dels materials amb els que combina i treballa amb la precisió d’un Alquimista, a traves del modelat i l’assemblatge de materials com la resina, el ferro, i l’or; detrits que es converteixen a poc a poc en relíquies, símbols potents dels nostres temps.

Carles Piera Claramunt (Barcelona 1985) ha sigut guardonat amb alguns dels premis més destacables de Catalunya, Premi artista emergent Drap Art, premi de Belles Arts Sant Jordi dels Països Catalans, Premi TAV CC, Inundart…

Compte amb un llarg recorregut d’exposicions individuals i col·lectives, tant a Barcelona com a Itàlia i França. Una trajectòria ferma que es caracteritza per un ritme de treball frenètic bolcat en la seva totalitat a l’art plàstic.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta