El Vilanova Bàsquet aconsegueix dues victòries i una derrota marcada per la polèmica

26 de febrer de 2018

Dissabte els nois de l’equip cadet masculí van guanyar al IES VILABASQUET per 54-6 i marcador tancat. Partit sense història degut a la diferència de nivell i de edat amb els jugadors rivals.

Van jugar M. Valero, A. Cano, C. Lorenzo, M. García, P. Chacón, R. Avellana i C. Martínez. Entrenador Aitor Iglesias.

Les noies de l’equip sènior femení van perdre a la pista del C.B. BEGUES per 46-44, desprès d’una lamentable actuació de l’equip arbitral, curiosament tots tres, veïns de Begues.

El partit va ser dominat per les vilanovines amb bones diferències al marcador, amb una bona defensa i molt encert en atac. Al descans es va arribar amb 9 punts de diferència 20-29.

Però a la segona part, l’àrbitre va permetre una defensa plena de faltes de les locals i que passava per alt. Els números parlen per si mateix, 11 faltes locals, 21 de les nostres.

Però el pitjor estava per arribar. Amb empat al lluminós a l’últim minut, un tir de les vilanovines va tocar anella clarament, el rebot el va agafar una de les nostres, que va rebre una empenta claríssima que va enviar-la per terra a sis metres de la pista, però la taula va xiular fi de la possessió, i ni l’àrbitre va xiular la falta, ni la taula, amb total connivència, va donar la pilota a les nostres. A la jugada posterior, les jugadores locals van fer la cistella que els hi va donar la deshonrosa victòria.

Per primera vegada en la història del club, davant la gravetat de l’actuació de l’equip arbitral, hem decidit presentar una queixa formal davant la FCBQ.

Van jugar, Clara Bargalló (19), Clàudia Miramunt (3), Èlia Díez (14), Clara Roca, Núria Torrens (2), Alexandra Vives (6) i Mariona Barral. Entrenador Alexey Domènech.

Parcials 6-10, 14-19, 13-8 i 13-7.

Diumenge, al derbi comarcal, l’equip sènior masculí va aconseguir la segona victòria als últims tres partits, al guanyar a domicili al U.E. CAPELLADES per 59 a 66.

Partit amb dues parts molt diferenciades. Els dos primers quarts van ser de domini local, amb els vilanovins freds i sense entrar del tot al partit. El millor va ser el resultat al descans 37-29, que deixava alguna esperança als vilanovins.

A la segona part, uns canvis de defensa continua va fer que als locals li costés molt anotar i a poc a poc, es van anar retallant les diferències, fins que els visitants es van posar per davant a falta de cinc minuts. Uns grans minuts defensius finals va donar una lluitada i merescuda victòria als vilanovins.

Van jugar, Francis Rodríguez (9), Miguel Angel Garcia (18), Quim Palet (5), Camilo Rodríguez, Antonio García (8), Stalin Rodríguez (5), Fernando Leno (4), Sergi Brugués (9), Oscar Borrega (4) i Johnny Goya (4). Entrenador Alexey Domènech.

Parcials, 17-13, 20-16, 13-17 i 9-20.