La UdL impartirà a Igualada un nou Grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació

21 de febrer de 2018

La Universitat de Lleida (UdL) oferirà el proper curs 2018-2019 un nou Grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació al campus d’Igualada, amb 40 places a primer. A partir de tercer, l’alumnat farà pràctiques en empreses. Seran els primers estudis relacionats amb el sector de la informàtica i les TIC que s’impartiran a Catalunya en format dual, una metodologia que permet que l’estudiantat combini la formació en les aules universitàries i l’entorn professional, obtenint un contracte laboral, segons ha destacat el rector de la UdL, Roberto Fernández.

En la presentació d’aquest grau l’han acompanyat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; i el vicerector de Docència de la UdL, Paco García. També hi ha assistit la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica i Coneixement de l’Ajuntament, Àngels Chacón, i representants de l’empresariat local: el president de TIC Anoia, Jaume Catarineu, i el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco. Han coincidit a destacar l’aposta per consolidar el Campus d’Igualada-UdL com un centre universitari que ofereixi estudis estretament relacionats als sectors locals d’activitat i a les exigències del mercat actual, de manera que es garanteixi una bona inserció als estudiants un cop finalitzin els estudis i aportin a les empreses un capital humà preparat per respondre a les seves necessitats.

El grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació té com a objectiu formar professionals del món de la computació, posant l’accent en el disseny i la implementació de les aplicacions interactives. L’alumnat obtindrà coneixements de programació, especialment en les aplicacions mòbils i web, tecnologies d’Internet, eines d’administració i seguretat de sistemes, i disseny i desenvolupament d’interfícies. Així mateix, el grau proporcionarà coneixements en continguts relatius al disseny, la creativitat, la innovació, la comunicació interactiva o l’experiència d’usuari. La iniciativa, doncs, persegueix els objectius d’aportar als estudiants una sòlida formació bàsica complementada amb amplis coneixements pràctics que els permetin integrar-se ràpidament al món laboral i, al mateix temps, cobrir les demandes del sector TIC.

A banda d’aquesta nova titulació, la UdL també remodela el grau en Organització Industrial, que passarà a denominar-se grau en Organització Industrial i Logística, reforçant els seus continguts i ampliant el ventall de sortides professionals per a l’alumnat. Aquells que el cursin, es formaran en àrees com la gestió empresarial, l’economia, l’organització de la producció, la política d’empresa, l’organització del treball i dels recursos humans, la gestió de la innovació, el màrqueting o la logística, sense oblidar les àrees pròpies de l’enginyeria, com l’automatització i el control industrial, les tecnologies mediambientals, l’enginyeria de materials o l’enginyeria de fluids, entre altres.

L’oferta es completa amb el grau en Infermeria que es va engegar el curs 2015-2016; el doble grau en Nutrició Humana i Dietètica que s’ofereix des del curs 2016-2017; i el grau en Enginyeria Química que fins ara impartia la UPC. A més, al campus d’Igualada la UdL també oferirà el Màster en Enginyeria del Cuir i un nou Màster de Pràctiques i Simulació Clínica, que es presentarà properament i que tindrà l’hospital simulat 4D Health com a instal·lació clau.

Paral·lelament i davant l’ampliació de l’oferta universitària, l’Ajuntament avança en les actuacions necessàries per a desenvolupar un nou edifici dedicat íntegrament als estudis de salut a l’antic Hospital. Així doncs, els estudis d’enginyeria s’han d’acabar concentrant al campus del Pla de la Massa i els de salut al futur campus del Passeig Verdaguer. A tocar d’aquest segon edifici, al centre de la ciutat, es projecta també la construcció d’una residència per a estudiants universitaris.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari