15.1 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

Som-hi presenta el seu projecte per fer un parc als horts de l’Asil
S

Publicitat

Després d’enviar una carta a totes les veïnes i veïns del barri amb el projecte i rebre desenes de respostes, ara el grup municipal d’Igualada Som-hi l’ha presentat a la premsa

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “els horts de l’Asil són un espai natural a preservar i que moltes ciutats voldrien tenir. No podem renunciar a disposar d’una gran pastilla de terreny dins la ciutat i per això proposem fer-hi un gran parc que actuï de pulmó verd. Des de l’oposició som ferms en aquest plantejament i repetim que és un greu error la proposta del govern de Marc Castells de renunciar a aquest espai natural i omplir-lo de cotxes. Davant la ciutat grisa que defensa Junts, nosaltres volem una ciutat verda. I més en aquest barri on no hi ha espais verds”.

Cuadras remarca que “proposem fer un parc amb diversos espais: un projecte d’horts socials entre d’altres actuacions al servei del barri o de les escoles de la ciutat, un jardí botànic amb plantació d’espècies autòctones que pogués servir per fer tallers escolars, una zona recreativa infantil i de gent gran i un espai per gossos. Són més de 4.000 metres quadrats molt valuosos on ens imaginem tot això. En un context de lluita contra l’emergència climàtica, necessitem més espais verds, més pulmons verds i més parcs.”.

Pel que fa a l’aparcament, Igualada Som-hi avança que sap que al barri hi ha una manca d’aparcament i per això proposa fer-lo darrere l’Escorxador, on hi ha un gran espai disponible per aquest ús: “El govern de Junts hauria de desenvolupar el projecte de l’Escorxador que fa 10 anys que té aturat i on ja hi havia previst un aparcament al seu darrere sense hipotecar una pastilla de terreny lliure com són els horts de l’Asil. Proposem fer-lo allà i així donar resposta a les necessitats d’aparcament”.

La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta destaca que els horts de l’Asil és un espai que es troba just davant d’un dels edificis més històrics i icònics d’Igualada com és l’Asil del Sant Crist que necessita un entorn digne. Una zona de la ciutat que, remarquen, està destinada a guanyar qualitat de vida perquè sigui un centre de referència amb l’Escorxador i tot l’activitat que allà hi hauria d’haver. A més, recorden que dins els seu model de ciutat hi ha prevista la remodelació del carrer de Milà i Fontanals per fer-lo de vianants com el carrer de l’Aurora per connectar la zona amb el centre de la ciutat. Igualada Som-hi seguirà insistint al govern perquè rectifiqui i continuarà posant sobre de la taula la seva proposta de parc.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies