S’inicien, per 37è any consecutiu, els treballs arqueològics a l’Abric Romaní de Capellades

123

Els treballs d’excavació arqueològica d’aquest any van començar ahir dimarts i es faran fins al dimarts 27 d’agost. Enguany hi participen una quarantena d’arqueòlegs de diferents parts del món que han començat preparant el nivell i traient el sediment estèril per, a la part final de la campanya, obrir la part més fèrtil del nivell d’excavació.

Aquest any també s’ha reprès l’excavació a l’Abric de la Consagració, un jaciment on ja s’havia fet un sondeig. Els treballs d’excavació arqueològica es poden visitar de manera lliure -excepte els dies 10, 17 i 24- els matins d’11 a 1 i les tardes de 5 a 7.

Aquesta és ja l’edició número 37 de les campanyes d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades, dirigides pels doctors de l’IPHES, Eudald Carbonell, Palmira Saladié i Gema Chacón.

Al llarg dels anys s’hi han trobat moltíssimes restes arqueològiques, destacant les llars i diferents eines de fusta que, per les condicions de l’espai, es conserven en negatiu i aporten molta informació sobre l’època. Actualment els registres tenen uns 60.000 anys.