10 de juliol de 2025

Paella de verdures

Imprimir recepta
Espai patrocinat per:
Ingredients
Per a 10 persones
  • 1 kg d’arròs bomba

  • 2–3 litres de caldo de verdures ben calent

  • 1 pot de carn de nyores

  • 3 cebes

  • 3 grans d’all

  • 1 pebrot verd

  • 1 pebrot vermell

  • 1 albergínia

  • 200 g de xampinyons

  • 1 manat d’espàrrecs verds

  • Oli d’oliva verge extra

  • Sal i pebre

Elaboració:
  1. Tallar totes les verdures a daus petits (brunoise). Reservar els espàrrecs sencers.
  2. En una paella gran, marcar els espàrrecs amb una mica d’oli fins que quedin cuits però encara ferms. Retirar i reservar per decorar al final.
  3. Afegir oli a la paella i començar a cuinar les verdures en aquest ordre: all, ceba, pebrots, albergínia i, finalment, els xampinyons. Cuinar a foc mitjà fins que quedin ben daurades i confitades. Aquest pas pot durar entre 15 i 20 minuts.
  4. Incorporar la carn de nyora al sofregit i remenar bé. Cuinar uns minuts més fins que tot s’integri i s’aromatitzi.
  5. Tirar l’arròs a la paella i barrejar bé amb les verdures perquè s’impregni del gust del sofregit.
  6. Cobrir amb el caldo de verdures molt calent. No remenar a partir d’aquí.
  7. Coure 8 minuts a foc fort, després 8 minuts a foc mitjà, i els últims 4 minuts a foc mínim. Als darrers minuts, decorar amb els espàrrecs reservats per sobre.
  8. Un cop acabada la cocció, deixar reposar 2 minuts tapada amb un drap net.
  9. Portar a taula directament a la paella i gaudir-la ben calenta.

Consells:

  • Pots substituir algunes verdures segons la temporada.
  • És important no remenar l’arròs durant la cocció perquè es formi el “socarrat” al fons.
  • Si t’agrada amb més intensitat, pots afegir una mica de safrà o curri al caldo.
Una recepta de
Gemma Boncompte
Comparteix aquesta recepta amb els teus contactes!
Tornar a totes les receptes

Comenta aquesta recepta: