10 d'octubre de 2025

Llenties estofades

Imprimir recepta
Espai patrocinat per:
Ingredients
Per a 4 persones
  • 500 g de llenties

  • 4 tomàquets

  • 1 pastanaga

  • 1 cap d’all

  • 2 fulles de llorer

  • 3 tomàquets madurs (per al sofregit)

  • Mig xoriç dolç (no picant)

  • Sal, pebre negre i pebre vermell dolç

  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració:
  1. Renta les llenties i escorre-les bé.
  2. Pica els tomàquets, pela i talla la pastanaga a rodanxes fines i lamina els grans d’all.
  3. En una cassola gran, posa una base d’oli d’oliva i sofregeix lleugerament els alls i el xoriç tallat a rodanxes.
  4. Afegeix-hi els tomàquets madurs picats i cuina uns minuts fins que es formin els primers sucs del sofregit.
  5. Incorpora la pastanaga, les fulles de llorer i les llenties. Cobreix amb aigua calenta fins a sobrepassar lleugerament els ingredients.
  6. Deixa-ho coure a foc mitjà durant uns 20-30 minuts, fins que les llenties estiguin tendres. Si cal, afegeix una mica més d’aigua durant la cocció.
  7. Salpebra i afegeix una mica de pebre vermell dolç al final per potenciar el gust.

💡Consells

  • Si vols un plat més saborós, utilitza brou de verdures en lloc d’aigua.
  • Per a una textura més espessa, aixafa una cullerada de llenties i torna-les a la cassola abans d’acabar la cocció.
  • Aquest plat millora si es prepara amb antelació i es deixa reposar unes hores.
Una recepta de
Gemma Boncompte
Comparteix aquesta recepta amb els teus contactes!
Tornar a totes les receptes

Comenta aquesta recepta: