3 d'octubre de 2025

Crema de pastanaga

Imprimir recepta
Espai patrocinat per:
Ingredients
Per a 4 persones
  • 1 kg de pastanagues

  • 3 quesitos (formatget en porció)

  • Aigua (la suficient per cobrir les pastanagues + ajustar textura)

  • Sal al gust

  • Pebre blanc al gust

  • Pipes de carbassa per decorar (opcional)

Elaboració:
  1. Pela les pastanagues i talla-les a rodanxes o trossos no molt grans, perquè coguin ràpidament.
  2. Posa una olla al foc amb aigua i porta-la a bullir. Incorpora les pastanagues tallades.
  3. Bull les pastanagues fins que estiguin molt tendres (punxa-les amb forquilla per comprovar).
  4. Un cop cuites, apaga el foc i passa el contingut per la batedora o minipimer fins que quedi una crema homogènia i sense grumolls.
  5. Afegeix els quesitos i remena perquè es desfacin i aportin cremositat a la crema.
  6. Tempera la crema fins que quedi al punt: si és massa espessa, afegeix una mica més d’aigua; si és massa líquida, cuceix uns minuts més removent.
  7. Rectifica de sal i pebre blanc.
  8. Serveix calenta, i si vols, decora amb pipes de carbassa per sobre.

💡Consells

  • Per donar més profunditat de sabor, pots sofregir un poc de ceba o porro abans de posar les pastanagues a bullir.
  • Utilitza pastanagues de qualitat, ben dolces; això fa molta diferència en la dolçor natural de la crema.
  • Si vols una textura encara més fina, passa la crema per un colador fi o utilitza batedora de got.
  • El pebre blanc aporta un toc suau; si prefereixes, pots utilitzar pebre negre, però amb moderació.

Una recepta de
Gemma Boncompte
Comparteix aquesta recepta amb els teus contactes!
Tornar a totes les receptes

Comenta aquesta recepta: