25 d'octubre de 2024

Fricandó de vedella amb moixernons

0Imprimir recepta
Patrocinat per:
Ingredients
Per a 4 persones
  • 1/2 kg de llata de vedella
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 pastanagues
  • 1 cullerada salsa tomàquet fregit
  • 300 g de moixernons frescos o deshidratats
  • 1 got de vi ranci o conyac
  • Brou o bé l'aigua de remullar els bolets
  • Pebre molt
  • Farina
  • Sal i oli d'oliva
  •  
  • Per a la picada:
  • 2 alls
  • 10 g d'ametlles torrades
  • 10 g d'avellanes torrades
  • 1 llesca de pa o 2 galetes Maria
Elaboració:
  1. Enfarinar la llata i fregir-la en una cassola amb oli abundant. Quan estigui ben rossa, retirar-la.
  2. Sofregir la ceba picadeta, all i pastanagues.
  3. Afegir el tomàquet i el vi ranci. Deixar-ho coure durant uns 10 minuts.
  4. Posar la vedella i el brou i deixar coure tot junt a foc suau durant 45 minuts.
  5. Mentrestant en una paella cuinar els bolets o bé escórrer els bolets deshidratats que hauran estat en remull 8 hores (aquesta és la millor opció per mi, ja que l’aigua té un gust fabulós per a utilitzar-ho com a brou per a després).
  6. Per fer la picada, posar en un bol els alls, les avellanes, les ametlles, el pa i el julivert. Triturar-ho bé amb el morter. Seguidament, afegir-hi una mica del suc de la cocció de la vedella i remenar.
  7. Posar els bolets i la picada a la cassola de la vedella. Rectificar de sal i pebre si cal, i deixar-ho coure durant 10 minuts més. (L’endemà és molt més bo!)

Una recepta de
Gemma Boncompte
Bon Fit Food

Comenta aquesta entrada: