7 de febrer de 2025

Fideuà de marisc

0Imprimir recepta
Patrocinat per:
Ingredients
Per a 4 persones
    

  • 500 g de fideus del núm. 1
  • 1 o 2 sípia  bruta amb la melsa
  • 2 tires de pota de calamar
  • gambes
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets o sofregit
  • 1 pebrot verd
  • salsa de nyora
  • Sal, pebre, pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva
  • 2 alls
  • 1 litre de fumet
Elaboració:
  1. Tallem la sípia a trossets petits i posem la paella.
  2. En una altra paella fem el sofregit amb la ceba, pebrot a trossets  i el tomàquet ratllat. Afegim la melsa que donarà molt gust al sofregit, la carn de nyora i el pebre vermell dolç. Quan el sofregit estigui fet, hi afegim la sípia i ho reservem.
  3. Posem oli en una paella i hi fregim els dos alls sencers. Retirem els alls i enrossim els fideus sense parar de remenar.
  4. Quan els fideus estiguin rossos, els colem perquè perdin tot l’oli.
  5. Els posem a la paella on farem la fideuà i els barregem amb el sofregit
  6. Hi aboquem la major part del  fumet calent i ho remenem tot.
  7. Deixem coure els fideus durant 15 minuts, afegim les gambes i els musclos sense closca i ho deixem coure 5 minuts més.
  8. Si veiem que cal, hi afegim la resta del fumet.
  9. Un cop feta, tapem la fideuà  durant 5  minuts i ja la podem servir. La podem servir acompanyada d’allioli.

Bon profit!

Una recepta de
Gemma Boncompte
Bon Fit Food
Comparteix aquesta recepta amb els teus contactes!
← Torna a totes les receptes

Comenta aquesta entrada: