4 d'octubre de 2024

Fideuà

0Imprimir recepta
Patrocinat per:
Ingredients
Per a 4 persones
  • 400 g de fideus del núm. 2
  • 1 sípia  o calamar
  • 6 zamburinyes
  • gambes
  • 2 cebes
  • 2 pebrots verds
  • Sal, pebre, pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva
  • 2 alls
  • 1 litre de fumet
Elaboració:
  1. Tallem la sípia a trossets petits i la passem per la paella.
  2. En una altra paella fem el sofregit amb la ceba, el pebrot tallat petit i el tomàquet ratllat. Hi afegim la melsa que donarà molt gust al sofregit, la carn de la nyora i el pebre vermell dolç. Quan el sofregit estigui fet, hi incorporem la sípia i ho reservem.
  3. Posem oli en una paella i hi fregim els dos alls sencers. Retirem els alls i enrossim els fideus sense parar de remenar.
  4. Quan els fideus siguin rossos, els colem perquè perdin tot l’oli.
  5. Els posem a la paella on farem la fideuà i els barregem amb el sofregit.
  6. Hi aboquem la major part del fumet calent i ho remenem.
  7. Deixem coure els fideus durant 15 minuts, afegim les gambes i ho deixem coure 5 minuts més.
  8. Si veiem que cal, hi afegim la resta del fumet.
  9. Un cop feta, tapem la fideuà durant 5 minuts i ja la podem servir. La podem servir acompanyada d’all-i-oli.
Una recepta de
Gemma Boncompte
Bon Fit Food

Comenta aquesta entrada: