- Renta bé els espinacs i escorre’ls. Posa’ls com a base en una safata gran o plat de servir.
- Pela les taronges i talla-les a rodanxes fines o galls pelats a sang (sense la part blanca).
- Escorre els tomàquets secs de l’oli i talla’ls a tires si són grans.
- Reparteix les nous trencades i els encenalls de pernil per sobre els espinacs.
- Posa la burrata sencera al centre de l’amanida, sense tallar-la encara.
- Barreja en un bol petit l’oli d’oliva, la mel, la mostassa i la sal. Emulsiona bé fins que quedi una vinagreta homogènia.
- Just abans de portar a taula, obre la burrata al centre perquè quedi ben cremosa per sobre de l’amanida. Afegeix la vinagreta per sobre o serveix-la a part.
Amanida d’espinacs, burrata i taronja
- 300 g d’espinacs frescos
- 2 taronges Tomàquets secs (hidratats en oli)
- Un grapat de nous
- Encenalls de pernil ibèric o curat
- 1 burrata gran
Per a la vinagreta:
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
- 1 cullerada sopera de mel
- 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon
- Un pessic de sal