12 de juny de 2024

Realitzada la primera formació de Digital Commerce “Com fer créixer el teu negoci en digital”

Aquest dilluns dia 10 de juny ha arrencat la tercera edició del programa “Digitalcommerce Conca” per ajudar als comerços i restaurants de la Conca d’Òdena a digitalitzar-se. S’ha dut a terme una primera formació al Centre Cívic Nord d’Igualada, amb el títol “Com fer créixer el teu negoci en digital”, a càrrec del consultor David Sánchez.

La formació, que ha comptat amb una quarantena d’assistents, ha girat en torn de l’ús de la tecnologia per vendre més i millorar els resultats de la botiga física. Ha repassat eines com la publicitat digital, el posicionament en buscadors, vies d’afiliació com ara els influencers locals i mètodes d’“upsell” com els sistemes de subscripció o l’escalabilitat. Es pot recuperar la sessió d’avui al canal de Youtube de la Mancomunitat @micod_cat.

Dilluns 17, formació sobre IA

La segona formació, també gratuïta, es farà dilluns que ve dia 17 de juny de 10h a 12h al Centre Cívic Nord d’Igualada. Amb el títol “Com puc aplicar la IA al meu comerç”,  la cooperativa tecnològica El Garbell explicarà de quina manera la intel·ligència artificial pot transformar el comerç local i els assistents aprendran a adaptar i aplicar solucions d’IA específiques que poden augmentar l’eficiència, millorar l’atenció al client i optimitzar la gestió de les operacions diàries.

Assessories personalitzades

Un cop acabades les formacions grupals s’iniciaran els acompanyaments individualitzats, valorats cadascun en 2.200 euros però totalment gratuïts per als comerciants. Consultors experts analitzaran les necessitats de cada establiment participant, i es treballaran aspectes com la presència de l’empresa a internet, l’estratègia de comunicació i màrqueting online, els canals de venda online, l’estratègia de negoci, la digitalització dels processos de gestió interna de l’empresa (CRM, ERP, etc.). A l’assessoria personalitzada amb consultors experts s’hi podran acollir 9 comerços dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Montbui, Òdena i La Pobla de Claramunt. Tots aquells establiments interessats ja poden omplir la sol·licitud per participar al programa a través de la pàgina web www.micod.cat abans del 21 de juny. A més de tenir un establiment a peu de carrer, es requereixen coneixements informàtics de nivell bàsic i el compromís d’assolir el total d’hores que es proposen al projecte.

El programa “Digital Commerce Conca” va néixer l’any 2021 finançat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu  de millorar la presència a internet i l’estratègia de negoci de comerços, restaurants i parades de mercat de la Conca d’Òdena gràcies a l’avantatge competitiu que representa l’ús de la tecnologia.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: