17.4 C
Igualada
Divendres, setembre 25, 2020

El celler: “La Rasa, de CanSerra dels exibis”, per Lluc Cuadras

Lluc Cuadras.

El celler CanSerra dels exibis està dirigit per l’enòleg i viticultor Joan Soler, també és el president de la D.O. Pla del Bages i un pioner en la recuperació de varietats prefiloxèriques.

Situació:
La D.O. Pla del Bages es caracteritza per els seus paisatges vinyers envoltats per boscos, per seves les condicions de sòl i clima mediterrani-continental que provoquen veremes tardanes respecte a l’expressió varietal dels seus raïms donant com a fruits uns vins d’alta frescor, amable concentració i bona capacitat d’envelliment descrivint així una identitat única d’una zona catalana tant desconeguda com n’és aquesta.

CanSerra dels exibis té les seves vinyes a 500 metres d’alçada en una zona d’àmplies terrasses, de sol argilós-calcari rogenc. Totes les seves vinyes són de certificat ecològic i apliquen també en totes preparats biodinàmics.

Vinificació:
La Rasa és l’expressió d’aquesta zona amb un cupatge a base de cabernet sauvignon (60 %), un 20 % de sumoll i una última fracció del 20 % de mandó, varietat antiga recuperada que no és reconeguda per el consell regulador i per tant no pot aparèixer en l’etiqueta.
Per la vinificació de La Rasa ens trobem amb una verema manual en palets de 250 Kg seleccionats també manualment en una taula de tria, posteriorment refrigerats a la càmera de fred per aconseguir així una major extracció polifenòlica. La criança és de 12 mesos en bótes de roure francès de 1r i 2n any amb un torrat lleuger en la majoria de bótes, un 20% són de torrat intens.

Nota de tast i maridatge:
· Color grana profund amb reflexos rogencs
· Aromes de fruita vermella i notes balsàmiques aportades pel sumoll i el mandó. L’evolució d’aquests aromes amb el temps culmina amb notes dels torrats de la fusta i mineralitat del sòl.
· En boca cada varietat té la seva expressió: la cabernet sauvignon ens expressa la carnositat, la sumoll l’acidesa punyent i la mandó l’amplitud floral. En conjunt un record de bona estructura i lleugeresa al mateix temps.
· Genial per acompanyar arrossos de muntanya amb aus de caça i/o bolets també recomanable amb carns salsejades i patés.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La UEA, irritada amb el silenci de Madrid sobre la pròrroga dels ERTO’s

La Unió Empresarial de l’Anoia vol mostrar la “preocupació i inquietud” davant el fet que a pocs dies que finalitzi el mes de setembre,...

Aquest dissabte, manifestació contra el Pla Director de la Conca

En plena fase II del procés participatiu del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena, les entitats Salvem Can Titó, Per la...

Torna l’hoquei a Les Comes amb el destacat retorn a OK Lliga de l’IFHCP

Aquest diumenge serà un dia històric per l’Igualada Femení HCP. Cinc anys després del seu descens d’OK Lliga, l’equip igualadí torna a la màxima...

El Circuit Parcmotor acollirà un centre d’alt rendiment de motociclisme

El Campus Circuit Parcmotor de Castellolí acollirà un centre d'alt rendiment del motociclisme. Aquest espai neix com a conseqüència de la necessitat de concentrar...

Pere Aragonès es compromet amb les entitats socials en la visita a Àuria

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, la diputada al Congrés, Carolina Telechea i...
Compartir