32.1 C
Igualada
Divendres, juliol 23, 2021

El celler: “La Rasa, de CanSerra dels exibis”, per Lluc Cuadras

Lluc Cuadras.

El celler CanSerra dels exibis està dirigit per l’enòleg i viticultor Joan Soler, també és el president de la D.O. Pla del Bages i un pioner en la recuperació de varietats prefiloxèriques.

Situació:
La D.O. Pla del Bages es caracteritza per els seus paisatges vinyers envoltats per boscos, per seves les condicions de sòl i clima mediterrani-continental que provoquen veremes tardanes respecte a l’expressió varietal dels seus raïms donant com a fruits uns vins d’alta frescor, amable concentració i bona capacitat d’envelliment descrivint així una identitat única d’una zona catalana tant desconeguda com n’és aquesta.

CanSerra dels exibis té les seves vinyes a 500 metres d’alçada en una zona d’àmplies terrasses, de sol argilós-calcari rogenc. Totes les seves vinyes són de certificat ecològic i apliquen també en totes preparats biodinàmics.

Vinificació:
La Rasa és l’expressió d’aquesta zona amb un cupatge a base de cabernet sauvignon (60 %), un 20 % de sumoll i una última fracció del 20 % de mandó, varietat antiga recuperada que no és reconeguda per el consell regulador i per tant no pot aparèixer en l’etiqueta.
Per la vinificació de La Rasa ens trobem amb una verema manual en palets de 250 Kg seleccionats també manualment en una taula de tria, posteriorment refrigerats a la càmera de fred per aconseguir així una major extracció polifenòlica. La criança és de 12 mesos en bótes de roure francès de 1r i 2n any amb un torrat lleuger en la majoria de bótes, un 20% són de torrat intens.

Nota de tast i maridatge:
· Color grana profund amb reflexos rogencs
· Aromes de fruita vermella i notes balsàmiques aportades pel sumoll i el mandó. L’evolució d’aquests aromes amb el temps culmina amb notes dels torrats de la fusta i mineralitat del sòl.
· En boca cada varietat té la seva expressió: la cabernet sauvignon ens expressa la carnositat, la sumoll l’acidesa punyent i la mandó l’amplitud floral. En conjunt un record de bona estructura i lleugeresa al mateix temps.
· Genial per acompanyar arrossos de muntanya amb aus de caça i/o bolets també recomanable amb carns salsejades i patés.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Les millores al Rovy és la proposta més votada en el Procés Participatiu

El 12 de juliol es va tancar el Procés Participatiu 2021 de Vilanova del Camí que ha impulsat la regidoria de Cultura i Participació...

Festivals

La procedència d’un dels mots protagonistes de l’estiu, per la polèmica amb l’augment d’encomanats, és tan transparent que no en dubtaria ningú: festival és...

El Museu de la Pell acull una exposició sobre els espais recuperats del Barri del Rec

El Museu de la Pell acollirà fins al 26 de setembre l’exposició “Rec Districte Cultural. Un barri en transformació”. Es tracta d’una producció pròpia...

Primer concert del Festival Maig amb els igualadins Marialluïsa

Aquest proper diumenge, 25 de juliol, el Festival Maig havia de fer el concert innagural de la seva vuitena edició. Les noves restriccions decretades...

La Pobla i Igualada, amb la mitjana més alta de quota de l’IBI

La Pobla de Claramunt, amb 628€, i Igualada, amb 620€, lideren el rànquing de la mitjana de rebuts més cars de l’IBI a l’Anoia....
Compartir