5.6 C
Igualada
Divendres, desembre 3, 2021

El celler: “La Rasa, de CanSerra dels exibis”, per Lluc Cuadras

Lluc Cuadras.

El celler CanSerra dels exibis està dirigit per l’enòleg i viticultor Joan Soler, també és el president de la D.O. Pla del Bages i un pioner en la recuperació de varietats prefiloxèriques.

Situació:
La D.O. Pla del Bages es caracteritza per els seus paisatges vinyers envoltats per boscos, per seves les condicions de sòl i clima mediterrani-continental que provoquen veremes tardanes respecte a l’expressió varietal dels seus raïms donant com a fruits uns vins d’alta frescor, amable concentració i bona capacitat d’envelliment descrivint així una identitat única d’una zona catalana tant desconeguda com n’és aquesta.

CanSerra dels exibis té les seves vinyes a 500 metres d’alçada en una zona d’àmplies terrasses, de sol argilós-calcari rogenc. Totes les seves vinyes són de certificat ecològic i apliquen també en totes preparats biodinàmics.

Vinificació:
La Rasa és l’expressió d’aquesta zona amb un cupatge a base de cabernet sauvignon (60 %), un 20 % de sumoll i una última fracció del 20 % de mandó, varietat antiga recuperada que no és reconeguda per el consell regulador i per tant no pot aparèixer en l’etiqueta.
Per la vinificació de La Rasa ens trobem amb una verema manual en palets de 250 Kg seleccionats també manualment en una taula de tria, posteriorment refrigerats a la càmera de fred per aconseguir així una major extracció polifenòlica. La criança és de 12 mesos en bótes de roure francès de 1r i 2n any amb un torrat lleuger en la majoria de bótes, un 20% són de torrat intens.

Nota de tast i maridatge:
· Color grana profund amb reflexos rogencs
· Aromes de fruita vermella i notes balsàmiques aportades pel sumoll i el mandó. L’evolució d’aquests aromes amb el temps culmina amb notes dels torrats de la fusta i mineralitat del sòl.
· En boca cada varietat té la seva expressió: la cabernet sauvignon ens expressa la carnositat, la sumoll l’acidesa punyent i la mandó l’amplitud floral. En conjunt un record de bona estructura i lleugeresa al mateix temps.
· Genial per acompanyar arrossos de muntanya amb aus de caça i/o bolets també recomanable amb carns salsejades i patés.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

No tinc temps per pensar en l’estratègia!

Potser pensareu que aquesta frase l’escolto molt de tant en tant, però no és cert. Malauradament, els que tenim sensibilitat per l’estratègia empresarial i...

El Project Manager: Quan, com i per què

De forma conscient o no, les persones organitzem part de la nostra vida per projectes. Utilitzant una definició general, diríem que un projecte és...

Igualada Comerç rep el Premi Nacional de Comerç a la Generalitat

Aquest dilluns l’associació de comerciants Igualada Comerç va recollir de mans del president Pere Aragonès i del conseller Roger Torrent, el Premi Nacional de...

El ple municipal aprova les bases de les subvencions per pagar l’IBI

Dimarts es va dur a terme el ple municipal ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament d’Igualada. En la part resolutiva es van aprovar...

Igualada prepara una Festa de Reis amb la “màxima normalitat possible”

Igualada tornarà a tenir aquest any la cavalcada de Reis després que l'any passat s'anul·lés per les restriccions de la covid. L'alcalde, Marc Castells,...
Compartir