Què passa amb el comerç de la moda a Igualada?

53

Manel Macià - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catL’altre dia parlant amb una amiga d’Andorra, que té un càrrec de responsabilitat a la Cambra de Comerç d’Andorra (CCIS), em va comentar que el nom d’Igualada començava a sonar en el món de la moda. Tot va venir per la iniciativa de la desfilada del 08700 que va sortir a moda.es. La veritat… i què fem a Igualada perquè aquesta flama no s’apagui?

Les iniciatives puntuals que es duen a terme a la nostra ciutat no són suficients per revitalitzar el comerç de la moda. Tenim grans marques i no sabem rendibilitzar el seu potencial d’atracció vers els compradors d’arreu.

Teníem, i encara existeix, un eix a la nostra ciutat que podria servir d’artèria de la moda i que incomprensiblement està deixat de la mà de Déu: l’avinguda Balmes. A més ara, amb l’Escorxador a la vora, no entenc per què no es potencia. Si no es fa, les marques que encara hi són, és possible que acabin marxant o tancant (ja es parla d’alguna que ho vol fer).

Agafar d’exemple el centre d’Escaldes (Andorra), al voltant de l’Illa Carlemany, i convertir part de l’avinguda Balmes, els cap de setmana, en exclusiu pels vianants i intentar concentrar allà les marques de la moda possibilitaria una atracció per als compradors. Tot això combinat amb altres accions tenint en compte la proximitat de l’Escorxador.

Si no es fa res de res -el centre d’Igualada ja veiem com està- dubto molt que tornem a veure repetir la desfilada de gent que antuvi es veia comprar moda a la nostra ciutat. S’estan invertint quantitats de diners en “accions” per revitalitzar el comerç que si molt no m’equivoco, de ben poc, o res, serveixen.

I això de convertir l’avinguda Balmes en illa de vianants no és cap animalada. Bé es tanca el centre d’Igualada per l’Urban...

Manel Macià