7.8 C
Igualada
Divendres, gener 21, 2022

Quatre persones detingudes per cultivar marihuana a l’interior d’un domicili a Igualada

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van detenir el passat dimarts, 5 de març, quatre homes, d’entre 31 i 45 anys, de nacionalitat hondurenya, dominicana i espanyola, veïns de Manresa i d’Igualada, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A finals del mes de gener els Mossos van tenir coneixement que hi podia haver una plantació de marihuana en un domicili del carrer de la Verge de Fuensanta a Igualada. Després de diverses indagacions es van confirmar les sospites i es va iniciar una investigació per identificar els responsables de la plantació.

El passat dimarts, mentre els Mossos vigilaven la casa, van sortir tres persones de l’interior, les quals van interceptat per identificar. Paral·lelament, els investigadors van contactar amb el propietari de l’habitatge amb qui van fer una entrada voluntària. A l’interior de la casa hi van localitzar una plantació de 449 plantes de marihuana i una complexa instal·lació amb focus de llum, extractors i filtres d’aire.

Arran d’aquests fets, els quatre homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues. També se’ls va acusar d’un delicte de defraudació de fluid elèctric, atès que la instal·lació estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa de subministrament.

Tots els detinguts va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan aquest el requereixi.

Un altre detingut a Piera

D’altra banda, els Mossos van detenir el mateix dia 5 un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Piera, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

En aquesta ocasió, els agents van detectar una possible plantació de marihuana a l’interior d’una casa a Piera. La investigació va concloure el passat dimarts amb una entrada i perquisició a l’interior del domicili. Un cop dins, van localitzar 492 plantes de marihuana en diferents estats de creixement.

Per aquest motiu es va detenir al responsable de la plantació com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

El detingut va quedar en llibertat al mateix dia després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan aquest el requereixi.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Òmnium Anoia celebra la seva assemblea anual havent assolit una xifra rècord de socis

La sala de socis de l’Ateneu Igualadí va acollir el passat 11 de gener l’Assemblea General d’Òmnium Anoia, que se celebra anualment i que...

Els centres educatius de l’Anoia sumen més de 2.000 confinats

La sisena onada s'està notant com mai abans als centres escolars. Els centres educatius de l'Anoia sumen un total de 2371 persones confinades, i...

Igualada celebrarà diumenge el bicentenari dels Tres Tombs

Aquest diumenge, 23 de gener, Igualada viurà una celebració dels Tres Tombs molt especial. I és que aquest any es commemora el 200 aniversari...

Quota

És un d’aquells mots que donarien per a unes quantes preguntes de concurset, perquè realment es porta l’oli. D’entrada, encara que tingui família (de...

Experts de diversos països visiten la zona cremada a l’estiu en un projecte per prevenir els grans incendis

En el marc de l'arrencada del projecte FIRE-RES, diversos experts de les 35 institucions que participen en la iniciativa estan fent estada a Solsona...
Compartir