14 de juny de 2024

Prop de 800 alumnes participen en el concurs de dibuixos i relats d’Aigua de Rigat

El concurs, que ha convidat a infants i joves a expressar què és l’aigua per a ells, ha premiat un total de cinc treballs, un per cada cicle de primària -inicial, mitjà i superior-,i un per als cicles de secundària -primer i segon d'ESO-.

Prop de 800 alumnes han participat en el concurs escolar de dibuixos i relats “El valor de l’aigua”, que ha organitzat enguany Aigua de Rigat en el marc de celebracions del seu centenari.
Es tracta d’una iniciativa dirigida als centres escolars de primària i secundària de les poblacions on la companyia gestiona el servei d’abastament d’aigua potable -Igualada, Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Òdena, Copons i la Torre de Claramunt-, que amb la temàtica ‘Què és l’aigua per a tu’? ha convidat a infants i joves a expressar la seva visió sobre aquesta qüestió.
L’alumnat participant ha presentat els seus treballs en format dibuix per als cicles de primària – inicial, mitjà i superior-, i en format relat per als cicles de secundària -primer i segon d’ESO-. Cada escola ha escollit un únic treball per a concursar i poder optar a estar entre els cinc treballs guanyadors, un per cada cicle. En aquest sentit, el jurat del concurs, integrat per diversos membres de la companyia d’Aigua de Rigat, ha reconegut a l’Escola Monalco com la guanyadora de les categories de cicle inicial i mitjà de primària, amb dos dibuixos signats per Paula Salgado i Rachael Asamoah, respectivament. En la categoria de cicle superior de primària, el treball guanyador ha estat per l’Escola Mowgli, amb el dibuix d’Estel Miranda.
Respecte a la categoria de relats, corresponent als cursos d’ESO, el text guanyador del primer cicle ha estat ‘Jo, l’aigua’, de Flavia Cullerés, alumne de l’Institut Pere Vives. En relació amb la categoria de segon cicle d’ESO, el premi ha estat per l’IE Castell d’Òdena, amb el relat titulat ‘No sé si plou, però fa sol’, d’Ariadna González.

Els cinc treballs guanyadors han estat premiats amb un xec valorat en 300 euros destinat a material escolar, i l’alumnat guanyador ha rebut una ampolla d’aigua reutilitzable, en un acte celebrat aquest matí a l’Espai Aigua ubicat a l’oficina d’Aigua de Rigat a Igualada, protagonitzat pel gerent d’Aigua de Rigat, Francesc Giralt.
Tots els treballs presentats en el concurs es troben exposats a l’Espai Aigua de Cal Ratés, ubicat al carrer Santa Maria, 10 d’Igualada, i els cinc premiats, es publicaran al web d’Aigua de Rigat, www.aiguaderigat.cat, i al web de l’Espai Aigua, www.espaiaigua.cat.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: