6.2 C
Igualada
Dimecres, novembre 30, 2022

Òptica Rodrigo, pionera a Catalunya en oferir un nou tractament per reduir la progressió de la miopia infantil

Roger Rodrigo
Optometrista i propietari d’Òptica Rodrigo

Això es deu a l’increment de l’ús de pantalles, que cada vegada agafen més protagonisme en els nostres hàbits del dia a dia, i també a l’impacte de la pandèmia del coronavirus, que ha agreujat la situació.

Són dades palpables i molt preocupants que reforcen els indicadors de l’OMS que preveuen que el 2050 la meitat de la població mundial tindrà miopia.

Hi ha qui parla d’una nova pandèmia silenciosa del segle XXI, però jo no ho qualificaria així, sinó d’una situació preocupant que cal abordar i buscar solucions de millora per evitar desencadenar patologies més greus com el glaucoma, el despreniment de retina o les cataractes.

El tractament que controla la miopia
En aquest context, a Òptica Rodrigo hem apostat per un nou tractament no invasiu que redueix la progressió de la miopia en els infants fins a un 60%. És un tractament únic a nivell internacional, que ja funciona a Àsia i bona part d’Europa, i que a Catalunya nosaltres som el centre pioner amb certificació que l’oferim.

Es tracta de MiyoSmart , una lent per ulleres dissenyada per la companyia nipona Hoya, juntament amb la Universitat politècnica de Hong Kong. La seva funció és realitzar un desenfocament perifèric de la imatge amb l’objectiu d’estimular la retina de manera uniforme. Un mètode que es diferencia de les lents estàndards que només focalitzen la imatge a la part central de l’ull provocant una sobrecàrrega de la retina perifèrica i com a conseqüència s’estimula el creixement de l’ull i augmenta la miopia.

Tot i ser un tractament nou, alguns dels nostres clients ja l’han començat i han vist els seus avantatges. I és que en general és molt ben acceptat entre els infants, i sobretot entre els pares i mares, ja que al ser unes ulleres és molt més còmode per als nens que no pas altres tractaments que són més invasius i incòmodes existents al mercat.

El tractament té una durada de 3 anys, al llarg dels quals fem un seguiment constant i acurat de l’evolució de la miopia de l’infant.

A Òptica Rodrigo hem apostat per aquest nou tractament seguint la nostra filosofia empresarial d’estar a l’avantguarda de les noves tecnologies, tant en l’ús d’equipaments de darrera generació com en la utilització de tècniques i tractaments visuals i auditius innovadors. Una filosofia que ja va impulsar el meu avi, fundador d’Òptica Rodrigo, i que hem seguit les següents generacions. Una visió empresarial, que sumada a la passió per la nostra feina i sota el lema “Cuidem els teus sentits”, ens ha portat a celebrar 74 anys de vida.

Compartir
Roger Rodrigo
Optometrista i propietari d’Òptica Rodrigo

Més notícies

Últimes notícies

El CF Igualada arrasa al camp del Pardinyes

CF PARDINYES 0 CF IGUALADA 6 Les blaves viatjaven fins a terres lleidatanes amb la mentalitat de tornar a aconseguir els tres punts, després de l'empat...

Vilanova col·labora amb 4.300 kg d’aliments en el Gran Recapte

La campanya del Gran Recapte a Vilanova del Camí ha recollit un total de 4.300 kg d’aliments aquest cap de setmana. Des de divendres,...

El Monbus CB Igualada es complica la vida

CB ESPARRAGUERA 63 MONBUS CB IGUALADA 51 El passat dissabte el Monbus CB Igualada disputava el partit corresponent a la jornada número 9 de la lliga...

L’ADF Jorba estrena un vehicle nou, amb kit d’extinció nou i totalment equipat

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Jorba ha incorporat un vehicle nou que compta amb kit d’extinció i està totalment equipat per a les necessitats...

L’escola bressol El Gall Mullat de Piera rep el distintiu d’Escola Verda

En un acte celebrat aquest dissabte 26 de novembre al Cosmocaixa, l’Escola Bressol Municipal El Gall Mullat, de Piera, gestionada per Cavall de Cartró,...
Compartir