L’Igualada Rigat sentencia la primera eliminatòria europea en el partit d’anada
L

22 d'octubre de 2018

Victòria contundent dels arlequinats en el seu debut a la World Skate Europe Cup, l’antiga Copa CERS, per 7 gols a 1 contra l’RHC Uri de Suïssa. Els homes de Ferran López van fer la feina a casa, on segueixen invictes, i viatjaran amb una renda de sis gols a Seedorf el pròxim 17 de novembre per tancar l’eliminatòria. La diferència no va ser més gran per la bona actuació de Marcel Greimen, el porter de l’Uri, que va ser el millor del seu equip amb diferència.

El partit va tenir una altra gran nota positiva, va ser el debut amb el primer equip i a la competició europea de Gerard Riba i Aleix Marimon, juvenils de la base, campions de Catalunya i d’Espanya amb el club i d’Europa amb la selecció espanyola sub-17.

En motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, que va ser el passat 19 d’octubre, la sacada d’honor del partit va ser a càrrec d’Èlia Gabarró, coordinadora de l’AECC a l’Anoia i de Laura Cusiné i Isabel Aznar, responsables de l’Unitat Funcional de Mama de l’Hospital d’Igualada. L’equip igualadí, per quart any consecutiu, torna a jugar tot aquest mes d’octubre amb l’equipació rosa pel seu compromís amb aquesta malaltia.

El partit va començar amb una falta directa per l’Uri als dos minuts de partit, però Elagi Deitg va aturar-la. Tot i el domini de l’Igualada, no va ser fàcil anotar durant els primers compassos de partit. Els suïssos defensaven molt tancats, i en diverses ocasions, amb els quatre jugadors de camp dins la seva pròpia àrea. Jordi Méndez va tenir la més clara del partit al minut 6, amb una rematada a boca de canó, però el porter va refusar-la.

Oriol Vives va obrir la llauna al minut 9, en una acció al contraatac per una bola robada per ell mateix que va finalitzar. El segon gol, anotat pel mateix Vives, va ser quatre minuts més tard; va caçar un rebot i amb una rematada que va fer un efecte estrany però va acabar entrant. L’Igualada Rigat va jugar amb la defensa avançada – 2 metres més endavant del normal – i això tenir una única llacuna: si l’Uri recuperava una pilota, podia generar un contraatac amb facilitat. Així va arribar el primer i únic gol del conjunt suís, aconseguit per Joshua Imhof.

La reacció de l’Igualada Rigat va ser immediata. A la jugada següent, la parella arbitral va assenyalar un penal favorable als arlequinats que Jordi Méndez va transformar amb un míssil molt difícil d’aturar. El mateix Méndez va enviar una bola al pal només 26 segons més tard. Amb el 3 a 1 es va marxar al descans.

A la represa, els arlequinats van anar per feina i quan només havien jugat 8 segons, un tir de ‘Tety’ Vives es va estavellar al ferro. Al minut 28, Ton Baliu va fer el 4 a 1 anotant amb un tir llunyà des del punt de la falta directa. Els arlequinats van trobar-se més còmodes a la segona meitat, davant d’un RHC Uri més cansat i imprecís. El joc col·lectiu de l’equip igualadí cada cop era més fluid i les ocasions força clares.

Met Molas va fer el cinquè al minut 32, agafant un rebot interior dins l’àrea. Només cinc minuts més tard, Roger Bars va fer el sisè. Amb el resultat pràcticament sentenciat, ‘Tety’ Vives va fer el setè i definitiu gol aprofitant un contraatac. L’Uri va tenir l’oportunitat de reduir distàncies després del gol del català-holandès amb una falta directa perquè l’Igualada va cometre la desena falta, però Elagi Deitg va endevinar les intencions de Felipe Sturla i va aturar-la, per tancar el resultat i el partit. El porter de l’Igualada també va desfer un u contra u davant el jugador italià, a falta de cinc minuts del final.

Ferran López va fugir d’eufòries i va dir que “hem d’anar a Suïssa amb molt de respecte. Tenim l’eliminatòria decantada, però no tancada”. Va explicar que la defensa estava dos metres avançada “perquè és un equip xutador i volíem evitar-ho i això comporta uns riscos”, referint-se a els contraatacs que havien aconseguit els suïssos.

Sense gaire temps per recuperar-se, els arlequinats tornaran a tenir partit aquest dimarts 23 d’octubre. Serà a la Torre Roja del Caldes, en la cinquena jornada de l’OK Lliga. López el defineix com un “rival difícil i ordenat, que a la seva pista apreta molt”. De fet, els calderins també vindran de jugar la WS Europe Cup, amb una derrota per 4 a 2 a cada de l’Sporting de Tomar. Casualment, catalans i portuguesos estan al mateix quadre que l’Igualda, i si els igualadins arriben als quarts de final i el Tomar o el Caldes també, s’enfrontarien.

FITXA TÈCNICA

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Oriol Vives (2), Ton Baliu (1), Jordi Méndez (1), Met Molas (1) – equip inicial – Roger Bars (1), Tety Vives (1), Aleix Marimon i Gerard Riba.

RHC Uri: Marcel Greimen, Felipe Sturla, Joshua Imhof (1), Da Costa, Mateo Gasser – equip inicial – Adrian Bricker, Michael Greig, Tim Aschwanden i Nicola Imhof.