L’Igualada Rigat cau amb el Noia abans d’enfrontar-se a la Copa
L

19 de febrer de 2018

Nova derrota de l’Igualada Rigat, aquest cop, davant del Noia Freixenet, el que serà el seu rival d’aquí quatre dies en el partit inaugural de la Copa del Rei 2018. Els de Ferran López van oferir una bona versió i van tenir opcions de puntuar fins a l’últim segon de partit, però la balança es va decantar a favor dels visitants en un dels partits més igualats de la temporada arlequinada.

A la primera part, les defenses van ser les protagonistes del partit. No van concedir ocasions clares de gol a pesar que el partit es movia amb un ritme molt elèctric. La més clara, la falta directa al travesser de Sergi Pla quan es jugava el minut 10 de partit. La igualtat entre els dos equips es va trencar en el fatídic minut 20, quan el Noia va anotar tres gols en només un minut per mitjà de Sergi Llorca i Martí Casas.

L’Igualada Rigat va quedar tocat per rebre tants gols en pocs minuts, però l’equip no va abaixar els braços i Sergi Pla va reduir distàncies amb un gol al minut 24, que va donar ales a l’equip per competir en una gran segona meitat.

A la represa, Nil Roca va tornar a posar tres gols de diferència al minut 28. Els visitants van tenir una nova opció a pilota aturada des del punt de penal, però Llorca no va transformar-lo. El penal errat del Noia va donar força als arlequinats, que al minut 37 va fer dos gols seguits, primer Oriol Vives i després Jordi Méndez, que van posar el 3 a 4 i van deixar el partit totalment obert i emocionant.

Els últims 12 minuts de joc es van viure com si quedessin escassos segons de partit, amb una ràpida circulació de pilota, un ritme frenètic i una intensitat dels jugadors d’alt nivell. Només dos minuts més tard del gol de Méndez, els arlequinats van cometre la desena falta i Martí Casas va executar el llançament de la falta directa, que va errar. Tot i això, Sergi Aragonès va posar el 3 a 5 al caçar el rebot. I al mateix minut, la parella arbitral va assenyalar un penal favorable al Noia que Humberto Mendes va tirar fora.

Però la competitivitat de l’Igualada era d’alt voltatge, hi va creure en tot moment i només un minut més tard, Sergi Pla posava el 4 a 5 que va donar emoció fins l’últim moment. De fet, Tety Vives va superar a Xus Fernández al 44 en el que hauria suposat el 5 a 5, però els àrbitres van considerar que era alçària. Al 49, Ferran López va posar el cinquè home a pista i els arlequinats van atacar la porteria de Fernández amb intensitat, fins que en van treure la desena falta directa del Noia a només dos segons pel final del partit.

Tety Vives va agafar la responsabilitat d’executar la falta que podia empatar el partit. Tot i una bona execució, la pilota es va estavellar amb Xus Fernández. Els jugadors de l’Igualada es van queixar que el porter del Noia s’havia avançat, però la parella arbitral va donar per finalitzat el partit.

El tècnic de l’Igualada, Ferran López, va considerar el resultat “injust”. L’entrenador va declarar que “l’Igualada ho ha fet tot per guanyar i ens han perjudicat algunes decisions arbitrals rigoroses”. Sobre la Copa, López es va mostrar convençut que l’Igualada “hi arribarà fort” i que “treballant així, tenim moltes possibilitats que el partit es decanti a favor nostre”.

Igualada Rigat i Noia Freixenet es tornaran a veure les cares dijous 22 de febrer a les 18:45, en el que serà el partit inaugural de la Copar del Rei 2018 a Lloret de Mar.

FITXA TÈCNICA:

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Oriol Vives, Sergi Pla, Met Molas i Roger Bars – equip inicial – Tety Vives, Gerard Miquel i Jordi Méndez.

CE Noia: Xus Fernández, Humberto Mendes, Arnau Xaus, Aleix Esteller i Sergi Aragonès – equip inicial – Jordi del Amor, Martí Casas, Nil Roca i Sergi Llorca.