L’exitosa Spartakids porta a Igualada el màxim nivell de l’hoquei línia
L

4 d'abril de 2018

La tercera edició de la SpartaKids celebrada a Igualada durant la passada Setmana Santa de 2018 forma ja part de la història de l’hoquei línia a nivell internacional. Les xifres demostren que aquesta ha estat de llarg la millor edició del torneig. 600 jugadors de 9 països diferents (Namíbia, Finlàndia, Irlanda, Regne Unit, Alemània, Suïssa, Eslovènia, Itàlia, i Espanya), 44 equips i 134 partits, sense deixar de banda l’excel·lent nivell esportiu dels seus participants. Tot plegat donen renom a l’esdeveniment i consoliden la seva posició dominant al rànking de tornejos d’hoquei línia a nivell internacional. Una gran proposta motivant i engrescadora per a esportistes, pares i mares que suma per projectar i identificar a Igualada com a ciutat esportiva a nivell mundial.

La SpartaKids va inaugurar-se dimecres 28 de març amb la presentació a pista de la majoria d’esportistes que en formaven part. El colors de les samarretes d’equip sobre el blau de la pista plàstica STILMAT conformaren un alegre i acolorit mosaic ple d’il·lusions que predeien que aquest seria un gran torneig. L’actuació de Protons a l’espectacle de Batucada i el parlament de les autoritats, amb presència de les regidores Carme Riera i Patrícia Illa, van donar per inaugurats els quatre dies de partits.

Les categories participants eren U10 (prebenjamins), U12 (benjamins), U14 (alevins), U16 (infantils) i U18 (juvenils). El format escollit és el de lligueta, per posteriorment classificar-se per a quarts i semifinals de dissabte, i finals de diumenge. El nivell esportiu dels jugadors mostra el gran moment de l’hoquei línia a nivell global.

No és estrany que els millors esportistes joves, futurs representants dels seus països als mundials, escullin el torneig d’Igualada per enfrontar-se amb els millors jugadors d’arreu per competir i mostrar la seva vàlua individual i, sobre tot, com a equip. Igualada és Esport. Igualada és sinònim d’Hoquei Línia.

La classificació final mostra el bon moment dels equips de base dels Skulls d’Almassera, dels quals l’Hoquei Línia Igualada en vol treure aprenentatge per enmirallar-nos i fer del nostre un club de futur en aquest esport. Els Skulls és un dels clubs més joves a Espanya ja que només competeix des de fa cinc anys, però la forta aposta per la seva cantera i el suport de les institucions i autoritats locals els ha permès guanyar la lliga i copa de la comunitat valenciana, la SpartaKids 2017, a més de proclamar-se campions a les categories U10 i U12 al torneig SpartaKids d’enguany. D’una altra banda, la selecció de jugadors Warrior Bandits va aconseguir l’or U14, i els africans Namib Sidewinders (NAM) l’or U16. Dels 44 equips participants, els prebenjamins han quedat quarts de la seva categoria, els benjamins vuitens, els alevins quarts i els infantils sisens, mostrant un bon nivell de joc.

La competició es va tancar amb la gran final U18 entre els equips de Midland Mooseheads (UK) i Edera Trieste (ITA). Amb el gol d’Alessandro Rossi, amb assistència d’Axel Cocozza, el partit es va aturar amb el llançament de peluixos i pilotes sota el lema “Una joguina, un somriure” de l’ONG Joguines sense Fronteres. El lliurament de premis va cloure la tercera edició amb l’objectiu en ment i paper de preparar l’esdeveniment més important d’aquest esport l’any 2019.

La candidatura de la ciutat com a Ciutat Europea de l’Esport 2019 es veu reforçada, com no pot ser d’una altra manera, pel suport de l’Hoquei Línia Igualada. Els esportistes, pares i mares, entrenadors i membres de la junta s’esforcen any rera any per organitzar esdeveniments i jornades que promoguin la vida esportiva. Si esteu encuriosits, i en voleu donar-nos suport, fins i tot formar-ne part, contacteu amb l’Hoquei Línia Igualada a través de les xarxes socials.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?