7 de setembre de 2018

La celebració de la Diada a l’Anoia

El pròxim dimarts 11 de setembre és la Diada Nacional de Catalunya. Com és habitual en els darrers anys, Òmnium i ANC han convocat una gran manifestació a Barcelona, que aquest any pretén omplir l’Avinguda Diagonal. És per això que alguns municipis anoiencs adapten els seus actes per tal que tothom que ho vulgui pugui ser a la capital de Catalunya dimarts a la tarda. Més enllà dels actes d’Igualada, que tindran un especial record pels presos polítics i exiliats, aquests son els actes que es faran en altres municipis de la comarca.

La Pobla de Claramunt

Dins del programa de les Festes Culturals hi ha les activitats que s’organitzen amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya i que tindran lloc al parc del Mil·lenari. A les 11 del matí hi haurà un espectacle per a la quitxalla amb el títol Boti-Boti i a les 12 del migdia, l’alcalde, Santi Broch, pronunciarà el parlament per commemorar l’11 de Setembre. Tot seguit, hi haurà una ballada de sardanes i un aperitiu per a tothom.

A més d’aquestes propostes, durant el setembre es portaran a terme d’altres activitats. En aquest sentit, cal destacar el concert de música als Castells amb el quartet Scaramouche o l’Exposició-Fira d’Art, que arribarà a l’onzena edició.

Capellades

A Capellades la Diada Nacional de Catalunya es presenta amb propostes per a dos dies.

Primer el diumenge, 9 de setembre, es farà una festa d’inflables a la Piscina Blava, que començarà a les 11 del matí i s’allargarà fins les 2 de la tarda.

Encara diumenge, a dos quarts d’una del migdia, començarà la presentació del llibre “Els meus sentiments”, escrit per en Boris, el Jordi Bartrolí. L’acte es farà als Jardins de Casa Bas.

Dimarts, el mateix 11 de setembre, començarà com sempre amb una concentració per pujar cap a la Creu de Miramar a penjar l’estelada. Se sortirà a les 8 del matí des de la plaça Verdaguer. A les 10 del matí, amb previsió de fer-lo durar fins a quarts d’1 del migdia, es farà un Taller i volada d’estels, a la Ronda del Capelló, davant els Jardins de Mossèn Pere Ribot.

A la mateixa Ronda, davant del pal masteler, començarà a dos quarts de 12 del migdia l’acte institucional. Primer es farà l’hissat de l’estelada amb el Cant de la Senyera a càrrec de la Coral Noves Veus. Seguidament, l’Esbart Dansot de Capellades farà el Ball de l’Homenatge, amb una composició instrumentada pel mestre Xavier Cassanyes. A continuació, Parlament Institucional i per acabar Cant de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, acompanyats per la Coral Noves Veus.

Castellolí

Dilluns 10 de setembre, a les 7 de la tarda, tindran lloc a la plaça del Poble i a l’Avinguda de la Unió tindran lloc jocs tradicionals.
A dos quarts de 9 del vespre, davant de l’Ajuntament es farà la lectura del Manifest per tot seguit fer la pujada amb torxes fins a l’Església Vella.
Allà, a partir de 2/4 de 10 del vespre tindrà lloc una botifarrada popular i a 2/4 d’11 de la nit, dins de l’Església Vella, es podrà gaudir de l’espectacle teatral “Mort a les cunetes”, de David Pintó i Joan Valentí, un emotiu espectacle basat en la història real de vuit persones, entre d’altres la veïna de Castellolí La Masiana, que van morir per les seves idees. Un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

Hostalets de Pierola

Els Hostalets de Pierola ha programat tres dies festius per celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb activitats comunitàries, teatre, castells, sardanes i actes institucionals.
D’aquesta manera, la regidoria de cultura aposta per un inici de setembre ple d’activitat que dóna continuïtat al IV Cava i Teca i Festa de la Verema celebrat el passat cap de setmana.
La programació prevista és la següent:

Dissabte, 8 de setembre:
• 11.00h. Trobada i exhibició d’andròmines.
• 12.00h. Sortida de l’11 Baixada d’Andròmines al carrer de Catalunya.
• 18.00h Teatre familiar amb ‘Mare Terra’ de la companyia Príncep Totilau.
• 22.00h. Teatre amb ‘Els darrers dies de la Catalunya republicana’ de la companyia Terra Teatre.

Diumenge, 9 de setembre:
• 12.00h. Diada Castellera amb els Moixiganguers d’Igualada, Xicots de Vilafranca i Castellers de Lleida a la plaça del Dr. Conde.
• 18.30h. Ballada de Sardanes amb la Cobla Catània. Plaça del Dr. Conde.

Dimarts, 11 de setembre. Diada Nacional de Catalunya.
• 08.15h Caminada popular fins a Pierola organitzada per ERC Hostalets. Sortida des de la plaça Dr. Conde.
• 12.00h Acte institucional i renovació de la Senyera a la plaça dels Països Catalans.
• 12.30h Sortida dels autocars a la manifestació de l’Onze de Setembre a Barcelona.

 

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: