Informació útil pels dies de Tots Sants a l’Anoia: horaris dels cementiris i misses

80

Aquest dimarts és dia 1 de novembre, Tots Sants, per aquest motiu diversos cementiris de la comarca han ampliat els seus horaris i alguns d’ells han facilitat el seu accés amb transport públic, fem-ne un repàs. També parlem de les misses que hi haurà durant aquestes festivitats.

horaris-cementiri-tots-sants-veuanoiaIgualada

Des del passat dia 17 d’octubre i fins dimarts vinent, dia 1 de novembre, amb motiu de la festivitat de Tots Sants, els cementiris d’Igualada, el Cementiri Vell i el Parc- Cementiri Nou, obren ininterrompudament entre les 10 i les 19h. A més, als dos cementiris s’hi han programat dues eucaristies: dimarts, 1 de novembre, se celebrarà la Missa de Tots Sants a les 12:30h al Cementiri Nou i dimecres, 2 de novembre, hi haurà Missa de Difunts al Cementiri Vell a les 17h.

Durant el dia de Tots Sants, a més, l’Ajuntament ha disposat un servei gratuït d’autobús per a facilitar l’accés als dos cementiris amb els següents horaris d’expedició: a les 10, 11 i 12h sortirà des de la Plaça Castells i a les 11:30, 12:30 i 13:30h ho farà des del Cementiri Nou.

L’itinerari d’aquest servei especial serà el següent:

ITINERARI ANADA (Direcció Parc-Cementiri Nou)

Plaça Castells – Rambla St. Ferran – Plaça de la Creu – Plaça del Rei – Av. Soledat – Av. Caresmar – Av. Montserrat – Pg. Verdaguer – c/ St. Josep – Av. Barcelona – Av. Dr. Pasteur – c/ Comarca – Av. Mestre Muntaner – Av. Catalunya (Hospital) – Av. Andorra – c/ Joan Serra i Constansó – c/ de les Guixeres (Pavelló) – c/ Abat Oliba- c/ Països Baixos – Parc-Cementiri Nou

  • Aquelles persones que vulguin anar amb autobús al CEMENTIRI VELL tenen les parades del Pg. Verdaguer (Estació Autobusos i Hotel Ciutat d’Igualada)

ITINERARI TORNADA (Direcció Plaça Castells)

Parc-Cementiri Nou – c/ Països Baixos – c/ Irlanda – c/ de les Guixeres (Pavelló) – c/ Joan Serra i Constansó – c/ Guimaraes – Av. Catalunya (Hospital) – Av. Mestre Muntaner – c/ Comarca – Av. Dr. Pasteur – Av. Barcelona – c/ Òdena – Pg. Verdaguer – Av. Montserrat – Av. Caresmar – Av. Soledat – Plaça del Rei – Plaça de la Creu – Rambla St. Ferran – Plaça Castells

  • Aquelles persones que vulguin anar amb autobús al CEMENTIRI VELL tenen la parada del Pg. Verdaguer (Ambulatori)

Vallbona d’Anoia

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre l’Ajuntament de Vallbona obrirà l’accés alternatiu al cementiri municipal pel carrer Major en cotxe a tots els veïns del municipi.

A més, de 10 h a 14 h hi haurà un operari a disposició dels veïns i veïnes que necessitin ajuda.

D’aquesta manera, l’Ajuntament, vol facilitar al màxim els desplaçaments i ajudar en qualsevol tasca d’ornamentació o manteniment dels nínxols.

La Pobla de Claramunt

El cementiri municipal de la Pobla de Claramunt està obert des del dissabte 22 d’octubre i fins al dimarts 1 de novembre amb motiu de Tots Sants. L’horari d’obertura és de les 8 del matí a les 5 de la tarda i al migdia no es tanca. El cementiri poblatà està ubicat al polígon de Plans d’Arau.

La Llacuna

cementiri-municipal-de-la-llacunaAmb motiu de la Diada de Tots Sants, el cementiri de La Llacuna romandrà obert en les pròximes dates per facilitar a la població la visita als seus difunts i l’endreçament dels nínxols i sepultures.

Així, el dissabte 29, diumenge 30, dilluns 31 d’octubre i dimarts 1 de novembre el cementiri estarà obert de 9 h del matí a 6 h de la tarda.

Durant l’any, el cementiri municipal està tancat però la clau està disponible en horari d’oficina de l’Ajuntament o bé a Cal Mateu de la Plaça (Pl. Major, 14)

Capellades

Des d’aquest dilluns 24 d’octubre i fins el diumenge 6 de novembre es farà un horari especial d’obertura del Cementiri Municipal de Capellades.

L’horari especial Tots Sants d’obertura del Cementiri és d’11 del matí a 6 de la tarda.

A més a més el dia 1 de novembre hi ha un servei de transport al Cementiri. Com cada any és gratuït i voluntari de Taxi Neus Basart, per a la gent gran i persones amb mobilitat reduïda. El punt de sortida del taxi serà la plaça Verdaguer i el Parc de Bombers. Els trasllats es faran des de les 10 del matí fins les 2 i a la tarda de dos quarts de 4 fins les 6

Actes de culte per Tots Sants i dia dels Difunts

Misses als Cementiris. Al cementiri Nou, missa el dia 1, festa de Tots Sants a 2/4 d’1 del migdia. Al cementiri vell, missa el dia 2, dia dels difunts a les 5 de la tarda.

Misses polifòniques. Els dies 31 i 1 de novembre, les misses a tots els temples seran com els diumenges tenint present que en la missa anticipada a la Soledat, el dilluns, dia 31 a les 7 de la tarda, vigília de Tots Sants; i també en la missa de 12 del dia 1 de novembre, a la basílica de Santa Maria, hi haurà la interpretació de la Missa brevis en Re menor de Mozart a càrrec del grup coral i instrumental “Brevis et solemnis”, sota la direcció de Josep Miquel Mindan.

Dia dels difunts als Caputxins. Dimecres 2 com es costum al convent se celebraran tres Misses: a 2/4 de 8 del matí, a les 11 i a 2/4 de 8 del vespre.

Benedicció Solemne. El dia 1 de novembre, a la parròquia de la Sagrada Família, a 2/4 de 7 de la tarda: exposició major del Santíssim, lectura de textos del Papa Francesc sobre la festa del dia, moments de silenci, estació, benedicció i reserva.