Un article de
Redacció

El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.

8 de juliol de 2025

Estabilitzat l’incendi a Sant Pere Sallavinera, al límit de l’Alta Anoia

Un 60% de la massa cremada és agrícola, i el 40% restant és forestal.

2 minuts
Resumeix l'article amb IA:
Comparteix-ho a les teves xarxes
Un article de

Actualització 09/07 08:35 h

Des d’ahir dimarts a les 17h aproximadament, que els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal situat a Sant Pere Sallavinera, al límit entre l’Anoia i el Solsonès, amb projecció cap al Bages. Aquesta nit 43 efectius de Bombers han continuat treballant en l’incendi agrícola i forestal, que es va donar per estabilitzat ahir a les 21:35h, després de cremar vora 130 hectàrees, segons dades dels Agents Rurals.

Un incendi a l’Anoia, amb la mirada posada al Baix Ebre

L’incendi va començat a les 17 h de la tarda aproximadament, i va anar avançant fins al punt que a tres quarts de vuit del vespre aproximadament, Protecció Civil va ordenar el confinament de les masies disseminades entre Sant Pere Sallavinera, Aguilar de Segarra i Fonollosa; confinament que a hores d’ara no s’ha aixecat.

Missatge que van rebre al telèfon diversos habitants afectats pel perímetre de l’incendi.

L’incendi de Sant Pere Sallavinera es va donar en un escenari de complexitat degut a la temuda simultaneïtat, un escenari que posa a la corda fluixa als Bombers, que estan treballant per controlar l’incendi de Paüls, al Baix Ebre. Els veïns del sud porten 3.200 hectàrees de massa -majoritàriament forestal- calcinada, 18.000 persones confinades i uns 420 efectius de Bombers treballant a la zona. Aquest fet, fa que per l’incendi de l’Anoia, la pagesia de la vora, ADFs i Bombers voluntaris hagin esdevingut clau en la tasca d’estabilització, treballant estretament amb els Bombers de la Generalitat.

114 trucades al 112

El telèfon d’emergències 112 va rebre ahir 146 trucades per l’incendi de Sant Pere Sallavinera, ja que la columna de fum es veia des de diferents punts de la comarca.

Treballem per ampliar aquesta informació.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!
Comenta aquesta entrada:
Et recomanem×