16 de març de 2023

Igualada tindrà un nou parc verd que unirà els barris de Montserrat i Sant Crist

Un cop presentat el projecte de soterrament de l’estació de Ferrocarrils d’Igualada, l’Ajuntament de la ciutat ha donat més detalls sobre el projecte d’urbanització de la cobertura de la nova infraestructura ferroviària i de la nova estació d’Igualada. Marc Castells, alcalde d’Igualada, ha explicat que l’actuació pretén augmentar la connexió entre els diferents barris i la relació entre equipaments existents “ja que es suprimeix el pas a nivell, una barrera física històrica al municipi que permetrà una mobilitat molt més fluïda”. A banda, augmentarà els recorreguts per a vianants, la mobilitat rodada, amb una aposta per renaturalitzar amb arbres i arbusts aquesta zona que quedarà un cop s’hagi soterrat l’estació.

Aquest nou espai serà una plaça multifuncional amb continuïtat al Passeig Jacint Verdaguer, amb una configuració que permetrà implantar usos i dur a terme activitats al aire lliure. A més serà una de les portes de la ciutat, un eix principal que esdevindrà un connector social i a més a més millorarà la connexió entre els barris de Monsterrat i Sant Crist, que compartiran aquest espai que serà un nexe d’unió.

Castells ha explicat que s’apostarà per es pretén que l’espai serveixi de refugi i àrea de nidificació per a les aus i la fauna en general. Un bosc amb arbres i arbustos autòctons propis d’un paisatge forestal mediterrani. Aquesta, ha explicat l’alcalde, “es l’aposta que estem seguint en el replanteig de tots els parcs i espais verds de la ciutat que volem que siguin entorns que amplifiquin la biodiversitat a la ciutat”.

Amb la urbanització de l’estació d’Igualada es genera un nou espai de trobada que permetrà l’intercanvi entre diferents modalitats de transport. A banda, comptarà amb jocs de temàtiques diferents que fomentin el lleure dels usuaris tenint en compte la proximitat amb l’Escola Gabriel Castellà i l’Institut Badia i Margarit.

Per a millorar el confort dels usuaris al passeig central, es disposaran pèrgoles puntuals al llarg del recorregut que acompanyin al vianant. Les pèrgoles també marcaran les zones d’accés a l’estació de trens i d’autobusos.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article:

L'Enquesta

Creus que el violador d'Igualada acabarà complint els 35 anys de condemna?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta