Un article de
ACN

El Govern licita el projecte constructiu per soterrar el pas a nivell d’Igualada, que tindrà un cost global de 31 milions d’euros

15 de març de 2023

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha anunciat que el Govern ha licitat aquest dimarts la redacció del projecte constructiu per poder suprimir el pas a nivell de la línia d’FGC a Igualada. El projecte s’ha licitat per un import de 582.000 euros i té un termini màxim de redacció de 12 mesos. Fernàndez ha avançat que la inversió global de l’actuació serà de 31 MEUR i contempla la construcció d’una nova estació de tren a Igualada, que serà soterrada, així com també la creació d’un espai intermodal on confluiran la línia de ferrocarrils, d’autobusos i també de taxis i bicicletes. A més, es farà un nou aparcament soterrat per a 325 vehicles. El conseller creu que en el termini d’un any i mig podrien començar les obres.

El conseller Juli Fernàndez, acompanyat pel president d’FGC, Toni Segarra, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha visitat aquest dimarts l’estació de ferrocarrils d’Igualada des d’on ha anunciat la licitació dels projectes constructius d’obra civil i d’arquitectura que permetran dur a terme la supressió del pas a nivell i la urbanització del traçat fins a l’estació terminal. Fernàndez ha destacat el compromís del Govern amb la ciutat: “D’aquí a 12 mesos tindrem el projecte constructiu i tindrem la capacitat de tirar endavant les obres”.

L’objectiu de l’actuació, amb una inversió global de 31 MEUR, és eliminar l’actual pas a nivell que hi ha a l’avinguda Montserrat i, a partir d’aquest punt, realitzar la integració urbana del pas del ferrocarril fins a la nova estació d’Igualada, que serà soterrada i s’ampliarà. L’estudi informatiu planteja la construcció d’un espai intermodal com apunt generador de mobilitat on confluirien la línia de ferrocarrils, diferents línies d’autobusos, taxis, bicicletes i altres serveis de micromobilitat.

L’actuació també inclou la recuperació de l’espai urbà en superfície. En aquest sentit, es donarà continuïtat al passeig de Mossèn Jacint Verdaguer i s’endreçarà l’entorn. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat que s’alliberarà un espai de gairebé 5.000 metres quadrats que es podrà convertir en un “gran parc” per a la ciutat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta