10.1 C
Igualada
Dimecres, novembre 25, 2020

Igualada oferirà un nou grau universitari d’Administració i Direcció d’Empreses

El Campus Universitari Igualada-UdL amplia la seva oferta formativa amb el nou grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), uns estudis que s’impartiran en bona part en anglès. Es preveu que el grau en ADE es posi en marxa de cara al curs 2020-2021, i donarà el tret de sortida amb 40 places disponibles.

Amb el desplegament d’aquests estudis al campus igualadí, s’incorpora al centre la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, que se sumarà a la oferta ja existent al Campus de la UdL a Igualada que ofereixen l’Escola Politècnica Superior de la UdL i la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia.

Tal com ha apuntat el vicerector de docència de la Universitat de Lleida, Francisco García, el grau en Administració i Direcció d’Empreses tindrà una prescripció diferenciada, el que significa que els estudiants podran escollir si cursar-lo a Lleida o a Igualada. García ha posat l’èmfasi en que el nou grau “tindrà un nombre significatiu d’assignatures en anglès”, posant en valor aquest idioma en l’entorn laboral.

La presentació del nou grau en ADE ha comptat amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que ha dit que “som creients i practicants del reequilibri territorial pel que fa al mapa de generació de coneixement a Catalunya”, afegint que “avui demostrem que tenim la voluntat d’ampliar i consolidar l’oferta formativa del Campus Universitari Igualada-UdL”. Chacón ha volgut remarcar que “parlem de l’aposta de les ciutats per la generació de coneixement, atraure i retenir el talent i donar sortida a les demandes del teixit empresarial de la comarca”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat la nova aposta de la Universitat de Lleida per “potenciar i ampliar l’oferta d’estudis públics al seu Campus Universitari a Igualada”, i fer-ho, ha afegit, “mantenint-se fidel al doble objectiu que s’ha marcat sempre: dotar els i les joves de les millors eines per a obrir-se pas en el mercat laboral actual i, al mateix temps, posar a l’abast de les empreses del territori nous professionals, perfectament preparats, que els podran aportar en un futur proper els millors coneixements i les ajudaran a ser més competitives”.

En la seva intervenció, Eduard Cristóbal, degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET), ha explicat que “s’assumeix el repte tirar endavant el grau en ADE a Igualada amb la voluntat l’implementar tot el background de la facultat al Campus” i ha afegit que es tracta d’uns estudis “amb molta demanda i una titulació que respon a les necessitats del teixit empresarial del territori”.

Finalment, Ferran Badia, delegat entrant del rector al Campus Universitari Igualada-UdL, ha posat l’accent en que “és un projecte estratègic per la Universitat de Lleida i per la ciutat d’Igualada i el seu entorn” i, espera, “que la implementació d’aquests estudis redundin en benefici del territori”.

La incorporació d’aquets nou grau reforça el campus igualadí com a centre universitari de referència a la Catalunya central i confirma l’aposta de la UdL per convertir Igualada en capital universitària.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tremosa visita els terrenys on s’ubicarà a partir del 2022 el Campus Salut d’Igualada

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquest dimecres Igualada en una estada que s’ha iniciat a l’Ajuntament, amb la protocol·lària signatura...

ERC es mostra oberta a aprovar els pressupostos si s’apliquen mesures de reactivació econòmica

Esquerra, principal grup de l’oposició a Igualada, ha fet públic que té intenció d’aprovar els pressupostos ja que “enguany les dificultats econòmiques i socials...

El ple d’Igualada aprova la modificació del cartipàs municipal

Monserrat Duch ha pres possessió aquest dimarts com a regidora de l’Ajuntament d’Igualada. Aquest ha estat el primer punt de l’ordre del dia de...

S’instal·la un control fotogràfic de matrícules per accedir amb vehicle als voltants de Cal Font

Durant el mes de desembre es realitzarà la instal·lació d’un sistema de control fotogràfic de les matrícules dels vehicles que accedeixin al carrers Galícia,...

El 14-F es podrà votar “sense sortir de casa” amb el vot per correu telemàtic

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que la Junta Electoral ha autoritzat que qualsevol ciutadà pugui sol·licitar el...
Compartir