26.3 C
Igualada
Dimarts, agost 16, 2022

Igualada oferirà un nou grau universitari d’Administració i Direcció d’Empreses

El Campus Universitari Igualada-UdL amplia la seva oferta formativa amb el nou grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), uns estudis que s’impartiran en bona part en anglès. Es preveu que el grau en ADE es posi en marxa de cara al curs 2020-2021, i donarà el tret de sortida amb 40 places disponibles.

Amb el desplegament d’aquests estudis al campus igualadí, s’incorpora al centre la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, que se sumarà a la oferta ja existent al Campus de la UdL a Igualada que ofereixen l’Escola Politècnica Superior de la UdL i la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia.

Tal com ha apuntat el vicerector de docència de la Universitat de Lleida, Francisco García, el grau en Administració i Direcció d’Empreses tindrà una prescripció diferenciada, el que significa que els estudiants podran escollir si cursar-lo a Lleida o a Igualada. García ha posat l’èmfasi en que el nou grau “tindrà un nombre significatiu d’assignatures en anglès”, posant en valor aquest idioma en l’entorn laboral.

La presentació del nou grau en ADE ha comptat amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que ha dit que “som creients i practicants del reequilibri territorial pel que fa al mapa de generació de coneixement a Catalunya”, afegint que “avui demostrem que tenim la voluntat d’ampliar i consolidar l’oferta formativa del Campus Universitari Igualada-UdL”. Chacón ha volgut remarcar que “parlem de l’aposta de les ciutats per la generació de coneixement, atraure i retenir el talent i donar sortida a les demandes del teixit empresarial de la comarca”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat la nova aposta de la Universitat de Lleida per “potenciar i ampliar l’oferta d’estudis públics al seu Campus Universitari a Igualada”, i fer-ho, ha afegit, “mantenint-se fidel al doble objectiu que s’ha marcat sempre: dotar els i les joves de les millors eines per a obrir-se pas en el mercat laboral actual i, al mateix temps, posar a l’abast de les empreses del territori nous professionals, perfectament preparats, que els podran aportar en un futur proper els millors coneixements i les ajudaran a ser més competitives”.

En la seva intervenció, Eduard Cristóbal, degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET), ha explicat que “s’assumeix el repte tirar endavant el grau en ADE a Igualada amb la voluntat l’implementar tot el background de la facultat al Campus” i ha afegit que es tracta d’uns estudis “amb molta demanda i una titulació que respon a les necessitats del teixit empresarial del territori”.

Finalment, Ferran Badia, delegat entrant del rector al Campus Universitari Igualada-UdL, ha posat l’accent en que “és un projecte estratègic per la Universitat de Lleida i per la ciutat d’Igualada i el seu entorn” i, espera, “que la implementació d’aquests estudis redundin en benefici del territori”.

La incorporació d’aquets nou grau reforça el campus igualadí com a centre universitari de referència a la Catalunya central i confirma l’aposta de la UdL per convertir Igualada en capital universitària.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Fortí del Pi, nou Bé Cultural d’Interès Local de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha aprovat la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local del Fortí del Pi. Es tracta d’una torre...

Cinc anys d’ignomínia

El 17 d’agost del 2017, Catalunya patia un dels crims d’Estat més greus de la seva història. Les Rambles de Barcelona i el port...

A propòsit dels Dies Internacionals i Mundials, aquest 19 d’agost se celebrarà novament el “Dia Mundial de la Fotografia”

Tot sovint hi ha molta gent que es pregunta per a què serveixen els Dies Internacionals i Mundials, i per què n’hi ha tants?...

La Fundació Mútua Igualadina dona suport a Caritas

La Fundació Mutua Igualadina va lliurar el passat mes de juliol un donatiu a Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra. Aquests diners serviran per donar suport a...

La ventada tomba un arbre a l’Avinguda Balmes d’Igualada

Enmig de la calorada d'aquests dies, també hi ha hagut ratxes de vent força considerables. I una d'aquestes ventades va provocar un fort ensurt...
Compartir