14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Esquerra creu que el govern d’Igualada “utilitza Airbnb com a cortina de fum per tapar els problemes d’habitatge”
E

Publicitat

Ja fa un mes i mig que l’alcalde d’Igualada va anunciar un acord amb Airbnb per instal·lar a la ciutat un projecte innovador de turisme sostenible. Des de llavors, els diversos grups polítics de la oposició n’han anat parlant, plantejant els dubtes que els crea el projecte i mostrant-se força escèptics. I el mateix han fet des d’Esquerra, que considera que el govern d’Igualada utilitza l’arribada d’Airbnb com a “cortina de fum” per tapar les mancances en habitatge a Igualada que “el govern no ha afrontat”.

Els republicans recorden que el preu de lloguer a la ciutat s’ha encarit un 20% en 2 anys i que cada cop és “més difícil i més car” trobar pisos de lloguer. Consideren que sobretot “els joves i els ciutadans amb més dificultats econòmiques” tenen problemes tant per emancipar-se com per accedir a pisos en unes condicions “dignes”. És per això que des del primer partit de la oposició proposen oferir pisos de lloguer social, apostar per la rehabilitació d’habitatges i forçar als bancs a oferir els pisos buits que tenen.

Des d’Esquerra recorden que el govern d’Igualada “no ha generat pisos de lloguer social durant el seu mandat, i només ha destinat 25.000€ a l’any per a rehabilitació d’habitatges, que representa el 0’041% del total del pressupost de l’ajuntament de la ciutat”, alhora que recorden que “el govern es va gastar 35.000€ al 2016 en una sola inauguració de 3 hores, més diners que en les polítiques d’habitatge de tot un any”, un fet que consideren “molt preocupant”.

Davant l’exemple de moltes altres ciutats similars a Igualada, ERC considera que “el govern d’Igualada té una evident manca de voluntat per oferir habitatge social” i recorden que “només hi ha 37 habitatges de lloguer social municipals a la ciutat”, una xifra “totalment insuficient” pels republicans, que es pregunten “a què espera el govern per afrontar un problema tan important com el de l’habitatge”.

Des d’ERC Igualada proposen “augmentar de manera significativa el número d’habitatges de lloguer social a la ciutat, passant de 37 a 150 en els propers anys” i asseguren que “aquest compromís és absolutament necessari per solucionar l’actual problema que tenim i sobretot per no tenir-ne més en el futur”. Proposen “apostar per la rehabilitació ja que serveix per evitar la degradació dels habitatges ja existents i també per augmentar el parc de pisos de lloguer social”. Esquerra també assegura que “s’ha de sancionar aquells bancs que tinguin pisos buits” perquè consideren “inadmissible” que hi hagi gent sense habitatge i “en canvi que els bancs en tinguin de buits. És un contrasentit que si els bancs no entenen, l’ajuntament els ha de forçar a entendre-ho”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies