14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Airbnb s’instal·larà a Igualada amb un projecte innovador de turisme sostenible
A

Publicitat

Airbnb s’instal·larà a Igualada amb la intenció que la capital de l’Anoia sigui el seu primer laboratori sobre turisme sostenible. Segons avança aquest matí La Vanguardia, aquesta serà la primera prova a nivell mundial en el sector que s’anomena “healty tourism”.

Tot i que el programa pilot començarà aquest proper mes de desembre, no serà fins el febrer que es començaran a organitzar tallers i conferències enfocades a la creació de destinacions turístiques sostenibles. El projecte, amb una clara ambició internacional, s’anomenarà Healthy Destinations Lab. En la presentació que s’ha fet aquest matí de dimecres a Igualada, tant l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, com el director d’Airbnb a Espanya i Portugal, Arnau Muñoz, han coincidit en afirmar que el projecte suposarà una “oportunitat única per al desenvolupament turístic i el creixement econòmic del territori”.

El barri del REC i en concret l’Adoberia Bella, serà el centre d’acció d’aquest projecte, que té l’objectiu d’augmentar la capacitat d’atracció turística d’Igualada en particular i l’Anoia en general. Per fer-ho Airbnb aportarà el seu coneixement sobre les dinàmiques turístiques actuals i col·laborarà amb el teixit empresarial igualadí per realitzar programes específics, sempre dins el turisme sostenible.

Segons explica La Vanguardia, el pla s’ha gestat amb la col·laboració de l’Ajuntament igualadí, que enten que és una aposta per emergir com un nou pol de referència internacional. Per la seva banda, Airbnb s’ha decantat per Igualada per esdeveniments com el REC.0 i el teixit econòmic i comercial de la zona. Així, entén que la capital de l’Anoia es pot convertir en referent internacional de turisme sostenible. En aquest sentit, la propera primavera, la ciutat acollirà l’Igualada New Destinations Summit.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies