ERC proposa una reunió amb Ensenyament i Marc Castells per resoldre “qui pagarà el conserge de l’escola de l’Ateneu”

150

Després que el Departament d’Educació fes l’anunci històric de convertir l’Escola de l’Ateneu Igualadí en un nou centre públic el passat mes de març, a petició de l’escola. Des d’ERC Igualada expliquen que “a totes les escoles públiques de Catalunya, a totes, sense excepció, el conserge el paga l’ajuntament” i consideren “increïble” que després d’aconseguir que l’Ateneu Igualadí sigui la 2a escola de tot Catalunya que es converteix en pública “ara l’alcalde d’Igualada digui que no vol pagar el conserge del centre”.

Per això el portaveu igualadí d’ERC, Enric Conill, proposa “fer una reunió amb el Departament d’Educació per resoldre-ho, ens proposem per ajudar a desbloquejar la situació”, ja que si no es resol “l’Ateneu no podrà començar el curs escolar perquè l’ajuntament es nega a pagar el conserge i el manteniment”. Conill recorda que “l’article 164 de la LEC diu que la conservació, manteniment i vigilància a les escoles ho ha d’assumir Ajuntament.” En aquesta línia, el portaveu republicà explica que “el compromís del Departament d’Ensenyament és altíssim amb Igualada i ha complert amb escreix amb les necessitats educatives del territori construint un nou institut, convertint una escola en pública i cedint la titularitat pública de la llar d’infants” per aquest motiu el cap de l’oposició reclama que “el govern municipal també estigui a l’alçada i faci el que li pertoca: garantir que l’Escola Ateneu es podrà obrir. Sinó, seria una irresponsabilitat altíssima”.

El cap de files republicà, Enric Conill, explica que “l’ajuntament té un pressupost de 60 milions d’euros” i demana a l’alcalde que “defensi amb la mateixa contundència a totes les escoles d’Igualada, ja siguin públiques o concertades”. Segons Conill “Marc Castells gasta molts diners amb màrqueting i això ho paguem tots els igualadins amb l’IBI més car de Catalunya. Ara, quan és hora de gastar els diners en l’àmbit educatiu, llavors s’hi nega. Amb què s’han d’invertir els diners de l’ajuntament sinó amb educació?”.