El Teatre de l’Aurora: un projecte col·lectiu basat en la complicitat i la cooperació
E

13 de maig de 2022

El Teatre de l’Aurora, gestionat per la cooperativa Unicoop Cultural, és un projecte col·lectiu basat en la complicitat i la cooperació. Es tracta d’una sala polivalent de petit format apta per a tot tipus de manifestacions artístiques i equipada amb els recursos humans i la infraestructura tècnica necessaris.

Un espai per a les arts nascut a Igualada amb la voluntat de mostrar, en totes les seves dimensions, les representacions artístiques més variades i, especialment, aquelles que aportin facetes noves i innovadores dins l’àmbit de les arts de l’espectacle. Inaugurat oficialment el 17 de maig de 1997, el Teatre de l’Aurora compta amb una programació estable de teatre, música i dansa des de la tardor de 1996.

Actualment el Teatre de l’Aurora és membre de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) i de la Red de Teatros Alternativos (la Coordinadora Estatal de Sales Alternatives).

A més de l’exhibició d’arts escèniques, el Teatre de l’Aurora es dedica a la producció d’espectacles principalment dirigits a tots els públics. El nostre compromís ha estat contribuir a la millora del sector professional que es dedica al teatre familiar en el panorama català. Des de l’any 1999, el Teatre de l’Aurora ha participat en 20 produccions amb companyies professionals catalanes i des de 2015 porta a escena les seves pròpies produccions.

El Teatre de l’Aurora és un projecte col·lectiu independent, sense ànim de lucre, basat en la complicitat, la participació i la cooperació de diverses entitats i persones, des dels membres de la cooperativa Unicoop Cultural, els Amics del Teatre de l’Aurora, la Comissió de programació formada per espectadors que tenen cura del disseny de la programació estable del teatre, col·laboradors, establiments amics, patrocinadors, mecenes i institucions que donen suport a aquest projecte de gestió privada (a través de la cooperativa Unicoop Cultural), però amb vocació d’obertura a la ciutadania i amb la voluntat que el teatre, i la cultura en general, siguin accessibles per a tothom.

Els Amics del Teatre de l’Aurora
Els Amics del Teatre de l’Aurora és un grup de persones que, de forma voluntària i altruista, destinen temps o diners a col·laborar amb el Teatre de l’Aurora. Són una peça fonamental per tirar endavant aquest projecte cultural col·lectiu, sense ànim de lucre i basat en la complicitat i la cooperació.

Amb una col·laboració de 50 euros anuals, els Amics ajuden a fer possible que es pugui gaudir d’una bona oferta teatral a Igualada. Els Amics gaudeixen de diversos avantatges: entrades gratuïtes, entrades “a preu d’amic”, reserva telefònica exclusiva, invitacions exclusives a assajos i altres activitats, avantatges en altres activitats culturals de la ciutat, invitació al sopar de final de temporada, etc.

La Comissió de Programació
Des de 2015, i com a iniciativa sorgida pel Pla de Gestió de Públics elaborat pel Teatre de l’Aurora, està en funcionament la Comissió de Programació del teatre, integrada per espectadors habituals d’aquest espai independent de cultura a Igualada. Ells són els encarregats, de forma voluntària, de veure espectacles arreu i fer propostes dins la comissió, que és l’encarregada de dissenyar les programacions estables.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?