15 de març de 2019

El president de la Generalitat, Quim Torra, es compromet amb el desplegament de la Vegueria Penedès

El president de la Generalitat, Quim Torra, va expressar ahir dijous al Vendrell “el compromís” del Govern amb el desplegament de la vegueria del Penedès, perquè, ha dit, “hi guanya Catalunya”. “La República per la qual treballo és un país equilibrat, sostenible, amb oportinitats arreu del territori”, va dir.

El cap de l’Executiu va encapçalar l’Assemblea municipalista del Penedès, el primer acte de la nova vegueria, que va reunir els alcaldes del Baix i l’Alt Penedès, i el Garraf, a més dels presidents de tres consells comarcals i la Plataforma Provegueria Penedès, mentre que per representació de l’Anoia hi havia la tinent d’alcalde Carme Riera i el vicepresident del Consell Comarcal i alcalde de Tous, David Alquézar.

Davant la setantena d’alcaldes de la Vegueria el president va dir que “sempre que hem fet al país reivindicacions que han sortit de manera lliure de la ciutadania, des de baix, han pogut tirar ensavant quan han trobat complicitat de les institucions”. “Aquesta vegueria que tothom dibuixava o somniava la vareu haver de lluitar des de baix i defensar davant les administracions”, va recordar, i va agrair la feina feta en aquest sentit pels alcaldes de les quatre comarques i la Plataforma Provegueria Penedès. “Reivindiqueu i defenseu sempre la vostra terra i feu-ho arreu, feu-ho pel Penedès i per la nació sencera”, va dir.

El president de la Plataforma Provegueria Penedès, Fèlix Simon, explicava que “tenim voluntat de ser vegueria. Queden pocs dies per desplegar-la si es vol complir amb la llei i la veritat és que s’ha fet poc”. Carme Riera, en representació de Marc Castells, deia que “l’Anoia s’ha compromès amb la Vegueria des de l’inici. Volem que sigui un factor de dinamització”.

Recordem que el Parlament de Catalunya va aprovar el febrer de 2017 la creació de la vegueria del Penedès. El juliol de 2018 el Govern va nomenar l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, com a primer delegat del Govern a la zona. Tot i això, encara no hi ha hagut cap desplegament de departaments de la Vegueria, tot i que se sap que Igualada n’acollirà, almenys, el d’Economia, Empresa i Universitats.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: