14 de novembre de 2018

El ple de Vilanova torna a ajornar l’aprovació de la nova zona comercial

El ple municipal de Vilanova del Camí va tornar a ajornar, aquest passat dilluns, l’aprovació de la construcció de la zona comercial. Així ho van decidir per unanimitat tots els grups del consistori després de comprovar que les posicions entre ells encara estaven força allunyades.

De fet, només dos dels quatre grups que formen part del govern municipal, PSC i DECIDE aposten clarament per aquest projecte. La regidora Imma González, de DECIDE, va fer una defensa contundent de la proposta, “és una oportunitat per Vilanova que no podem deixar perdre”, va sentenciar.

Per la seva banda, Kilian Tomàs, portaveu del PSC, tot i estar convençut de la necessitat del projecte va acceptar que “el punt no té el consens necessari ni dins ni fora del govern i que per això cal seguir negociant”, al mateix temps que deixava anar que “les dues parts han de saber cedir”.

Des de Vilanova Alternativa i Independents per Vilanova, tots dos partits de govern, van dubtar del projecte. Francisco Palacios, de VA!, va apostar per “per continuar treballant plegats i cercar el màxim consens possible”.

L’oposició, també en contra del projecte

Els grups de l’oposició també exposen els seus dubtes sobre el projecte i demanen més temps per treballar-hi. Una de les intervencions més dures va ser la del regidor de CiU, Jordi Barón, que va criticar la “nefasta gestió de l’alcaldessa que s’ha traduït en una oposició frontal i directe del seu equip”, a més de parlar “d’inoperància i d’incapacitat per governar”. Aquestes paraules van fer que l’alcaldessa, Noemi Trucharte, retirés la paraula al regidor.

Des de V365 no es van mostrar en contra del projecte, però sí que van expressar els seus dubtes de la gestió que en podria fer un equip de govern dividit en aquest aspecte.

El regidor d’ERC, Marcel·lí Nieto, va exposar alguns dels aspectes del projecte amb els que no està d’acord: la concentració de VPO al terreny municipal, l’obligació de l’Ajuntament a la seva edificació, l’eliminació de l’aprofitament comercial en la parcel·la de titularitat pública o la limitació de l’aprofitament real de la zona verda.

Finalment, el ple va votar per unanimitat retirar el punt de l’ordre del dia amb la voluntat de tornar-lo a debatre durant la sessió ordinària de gener.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: