El Parc Central tindrà quiosc de vins i tapes amb servei de lavabos

0
697

L’ajuntament d’Igualada està ultimant els treballs d’enjardinament de la pastilla central del Parc Central d’Igualada que finalitzaran en els propers quinze dies amb la plantació de 1.500 plantes i arbres. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha posat en valor aquesta aposta per “mantenir la biodiversitat al parc, en consonància amb la voluntat d’Igualada de ser una biophilic city que integra la natura”.

Un cop finalitzi aquest enjardinament s’iniciarà la construcció d’un carril bici que discorrerà al costat de la nova zona enjardinada i que ocuparà la pastilla central del parc. En els propers anys està previst que el carril bici connecti amb la pastilla que hi ha a tocar de l’Hospital Universitari d’Igualada per tal que el carril arribi fins a aquest equipament sanitari.

Paral·lelament, l’alcalde d’Igualada ha anunciat que en els propers quinze dies també s’iniciarà la col·locació d’un quiosc de vins i tapes amb servei de lavabos al mateix parc. La construcció serà desmuntable i tindrà una concessió inicial per deu anys. Castells ha destacat el fet que la “construcció no afectarà al parc i podrà retirar-se, si cal en un futur, per deixar l’espai tal i com estava.

La instal·lació estarà situada al xamfrà entres els carrers d’Itàlia i l’avinguda Catalunya, ocuparà una superfície de 400m2 i tindrà un cost 188.250€. L’ajuntament també ha acordat, amb la concessió d’aquest espai, un pagament de 18.000€ anuals en concepte de manteniment del parc durant els propers deu anys.

Marc Castells ha explicat que amb aquesta nova construcció “es consolida el Parc Central com un punt de trobada dels igualadins i igualadines, fent-hi molt més atractiva la seva estada”. L’alcalde ha explicat també que amb la nova instal·lació es dota el parc de lavabos adaptats, cobrint una necessitat molt demandada per part dels usuaris del Parc Central.

Amb aquestes millores s’arribarà a la penúltima fase de millora del Parc Central. El punt i final el posaran els 30 nens i nenes que formen el Consell dels Infants que col·locaran 30 caixes niu a 30 pins del parc per consolidar l’espai com un epicentre natural i ple de biodiversitat a Igualada.

Compartir