El futur eix de vianants entre el nucli antic i la Masuca tindrà una nova zona blanca de pàrquing

0
464

Tal i com ja us va avançar La Veu la setmana passada, l’Ajuntament d’Igualada iniciarà les properes setmanes les obres d’arranjament de les voravies del carrer del Pare Mariano, el passatge de Cornet i el carrer de la Virtut, a més d’un tram del carrer Trinitat, per millorar en conjunt els itineraris accessibles en l’entorn urbà i, en concret, de l’eix del Mercat des del carrer dels Esquilador fins al del Cardenal Vives. Les obres tenen una durada màxima prevista de 4 mesos i un pressupost d’execució de 204.669,61 €.

L’àmbit que abasta el projecte forma part de l’anomenat Eix del Mercat, que és una zona de prioritat invertida, amb velocitat limitada a 30 Km/h. El projecte preveu ampliar l’amplada de les voreres, que actualment són molt estretes, per millorar la circulació dels vianants, especialment de les persones amb mobilitat reduïda. Les actuacions en la calçada se centraran principalment en la reposició del paviment i l’adequació de la recollida d’aigües. Es mantindrà la xarxa de clavegueram i es col·locaran nous embornals.

L’eixamplament de les voreres comportarà l’eliminació de les places d’aparcament que hi ha ara, mesura que quedarà compensada amb la creació d’una nova zona blanca d’estacionament, situada entre Delícies i Virtut, que tindrà capacitat per a 26 cotxes i 4 motos.

L’alcalde, Marc Castells, ha destacat que “aquesta intervenció ens permetrà unir el nucli antic amb la zona del Mercat de la Masuca a través d’un eix amable per als vianants, ampliant el model que ja vam aplicar al c/ dels Esquiladors. I això és possible gràcies a la creació d’una nova zona blanca d’aparcaments”. I ha afegit que “aquest projecte forma part de la decisió estratègica de dinamitzar i transformar tota la zona de la Masuca, que a mig termini inclourà el nou campus de salut i estarà prop del nou enllaç amb la ronda Sud”.

Compartir