20.3 C
Igualada
Dimecres, setembre 22, 2021

Avancen les obres de remodelació de la plaça del Pi de Montbui

Després d’alguns endarreriments només imputables a l’empresa que realitza les obres, durant els darrers dies s’han reprès els treballs a la Plaça del Pi, un dels espais més característics de Montbui, i espai neuràlgic del Barri del Pi.

L’actuació que es realitza actualment permetrà una important millora de la mobilitat i l’accessibilitat d’aquest espai públic montbuienc. També es guanyarà una diferenciació dels espais per a diferents usos, es canviaran els 8 pins actuals per 3 aurons blancs (“acer campestre”), uns arbres de fulla caduca que a l’estiu donaran ombra i a l’hivern afavoriran el pas de la llum del sol. El creixement de les arrels d’aquests arbres estarà limitat i no generarà els problemes actuals. El projecte també inclou que la il·luminació de la plaça es realitzi amb LEDS ajustables d’intensitat (més o menys llum segons l’estació de l’any).
La remodelació de la Plaça del Pi és conseqüència del creixement dels vuit pins que presideixen aquest espai i que, en alguns casos, han fet malbé el carrer (a tocar de l’entrada a alguns domicilis propers) i el clavegueram.

El “nou” talús del Riu Anoia comença a agafar forma
Des del passat mes de novembre es realitzen els treballs d’arranjament i reforç del mur d’escullera sobre el riu Anoia, al montbuienc barri del Pi. L’Ajuntament de Montbui va adjudicar aquesta obra a l’empresa Perfo-Roca, per un import de 387.000 euros. Durant les darreres setmanes han avançat notablement les obres i ja comença a agafar forma l’estructura consolidada del futur talús.

L’actuació té com a objectiu resoldre definitivament una actuació problemàtica, que va patir despreniments parcials durant els anys 2015 i 2018, fet que va portar a un replantejament del projecte constructiu, per aconseguir una solució definitiva.

El projecte de consolidació i millora del talús va realitzar-lo l’empresa Paymacotas Engineering, que és també qui realitza ara la direcció facultativa de l’obra. Es tracta d’una solució tècnica per respondre definitivament als despreniments parcials de materials que han afectat la part central. El nou projecte ha seguit els criteris tècnics de màxima seguretat. El projecte permetrà refer el mur d’escullera, donant solució a les filtracions d’aigua i també col·locant uns anclatges que han de garantir l’estabilitat de l’actuació.

L’obra contempla la utilització de materials i procediments d’obra molt concrets, així com unes alçades determinades, per garantir una optimització del projecte constructiu.
Els treballs d’arranjament i reforç del mur d’escullera sobre el riu Anoia tenen un període d’execució màxim de cinc mesos i han de ser una realitat durant la primavera del 2020.

Aquest diumenge, assemblea veïnal al barri del Pi
Aquest proper diumenge 9 de febrer a partir de les 12 del migdia tindrà lloc a la Plaça del Pare Matías una assemblea de l’Ateneu del Pi, l’entitat veïnal que vehicula les principals reivindicacions i moviments socials en aquest barri. L’objectiu d’aquesta assemblea és l’elecció del nou president o presidenta i la renovació de la junta directiva de l’entitat. Des de l’Ateneu del Pi es vol aconseguir la máxima implicació dels veïns i veïnes del barri. Finalitzarà aquesta assemblea amb un petit vermut popular pels assistents.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Naturveg desafia la pluja i presenta les novetats del món del veganisme

El passat dissabte, l’avinguda Països Catalans de les Comes va acollir una nova edició del festival de referència del veganisme a la nostra comarca. Una...

Òmnium Anoia homenatja a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer

Coincidint amb l’Any Riquer impulsat per la Generalitat de Catalunya, Òmnium Anoia ha organitzat per demà dijous 23 de setembre la presentació del llibre...

Capellades torna a tenir cinema

L’Ajuntament de Capellades ha signat un conveni de col·laboració amb La Societat La Lliga per poder tornar a gaudir d’una programació estable de cinema. D’aquesta...

Finalitzen les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt

L’Ajuntament d’Òdena va acabar aquest mes d’agost les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt, que han comptat amb un pressupost de 45.329,32€,...

Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern de Junts

Davant la minoria del govern de Junts, el grup municipal d’Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern municipal d'Igualada. Ho farà després...
Compartir