28 de novembre de 2018

El Festival Juani Cruz recapta 2.000 euros per la investigació del càncer infantil

Artístic va celebrar el passat 17 de novembre el Festival flamenc benèfic en memòria de Juani Cruz. Era la cinquena edició d’aquest festival benèfic i va aconseguir omplir de nou Can Papasseit per lluitar contra el càncer. Entre la recaptació de taquilla, els donatius i la venda de productes de marxandatge, l’entitat va recollir 1.946 €.

“Ens vam llevar amb ressaca d’emocions”, assegura Rosalba Sánchez, utilitzant una expressió de la Sonia, la filla de Juani Cruz, una lluitadora nata i optimista per naturalesa que ha deixat empremta a Artístic i a Vilanova del Camí.

El festival va aplegar a l’escenari moltes persones que van omplir de festa i alegria una sala plena a vessar. Totes elles, des dels ballarins, cantants, el guitarra Javier Gavara o els tècnics de so de Ràdio Sala, van actuar desinteressadament per posar en valor la lluita de tantes persones que s’enfronten diàriament a un càncer.

Tot i així,explica José Maria Escalante, l’espectacle ha evolucionat i ja no és un drama com en les primeres edicions. Aquest any, al memorial es va respirar festa, alegria i ànims de superació.

L’espectacle benèfic en memòria de Juani Cruz fa cinc anys que es celebra. Van ser els dos néts de Cruz qui van llançar la idea i l’acte ja s’ha fet imprescindible a l’agenda d’Artístic. Aquest festival es fa cada any en benefici d’una entitat vinculada a la investigació o la lluita contra la malaltia oncològica. Rosalba Sánchez i José Mari Escalante expliquen que sovint, les entitats a les que ajuden com la Casa dels Xuklis o Sant Joan de Déu… depenen en un 60 o 70% de les ajudes externes per poder finançar els projectes d’investigació. Un fet que, diuen, els ha ajudat a prendre consciència sobre la importància de col·laborar i contribuir en la mesura del possible.

Aquest any el beneficiari serà Sant Joan de Déu que utilitzarà aquests fons per seguir investigant el càncer infantil.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: