9 d'octubre de 2017

Derrota per la mínima de l’Igualada HC a Girona en el debut a l’OK Lliga

L’Igualada Hoquei Club va començar la temporada amb una desfeta per la mínima al Pavelló de Palau del Girona Hoquei Club. Els locals es van imposar per 2 a 1 en un partit on l’Igualada va merèixer més, en especial a la segona part. L’equip arlequinat es va trobar amb un Girona sòlid defensivament i encertat amb els xuts exteriors, que va evitar que els homes de Ferran López s’enduguessin algun punt cap a Igualada.

Els primers compassos de partit van tenir un joc gris, amb dificultats per part dels dos conjunts per fer rodar la pilota amb fluïdesa. Tot i algunes intervencions dels porters Elagi Deitg i Jaume Llaverola, les ocasions de perill estaven ben controlades per ambdues defenses. El debut a l’OK Lliga del fitxatge de l’Igualada, Gerard Miquel, va ser una de les notes destacades del primer temps.

Igualtat màxima i un joc travat durant gairebé els 25 minuts. Tot i això, quan tot indicava que el descans acabaria amb el 0-0 un xut exterior de Raul Pelicano – ex de l’Igualada HC – va tocar en Oriol Vives i va entrar dins la porteria, fent així l’1-0. El gol va donar un impuls al Girona, que menys d’un minut després, va enviar la bola al pal.

A la segona part, l’Igualada va sortir a pista decidit a capgirar el resultat. Met Molas va avisar ben aviat, amb un xut que va anar de pal a pal i on la pilota va resseguir tota la línia de gol, i només la sort va decidir que finalment sortís fora. L’Igualada dominava el partit, sense massa claredat, i es que la defensa dels gironins era una teranyina difícil de superar.

Com ja va passar en alguna ocasió la temporada passada, Jordi Méndez va entrar a pista i va canviar el marcador. A falta de deu minuts pel xiulet final i quan només portava un minut a pista, va caçar un rebot a l’àrea per fer l’1-1.

El partit es va trencar al minut 47, quan en qüestió de segons es va passar del possible 1 a 2 al definitiu 2 a 1. L’Igualada no va poder transformar la falta directa – el Girona havia comès les deu faltes – i immediatament a la jugada següent Marc Palau, amb un altre xut exterior, va marcar. L’Igualada va jugar els últims minuts sense porter i amb cinc homes de pista per buscar l’empat, però no va poder ser.

Ferran López va dir que considerar que el resultat “no és just” perquè “a la segona part hem estat superiors i hem tingut el partit per tombar-lo. Quan millor estàvem, ha arribat el segon gol del Girona”, va dir en declaracions post partit.

El proper partit de l’Igualada serà el seu debut a Les Comes, dissabte que ve contra el CP Vic. Serà a les 16.00 de la tarda i el partit estarà televisat per Esport 3.